Glory 27: Simon Marcus kickbokst tegen Artem Levin in Chicago

26-02-2016 16:27

In de nacht van vrijdag op zaterdag (vanaf 04:00 uur Nederlandse tijd) begint het vechtgala Glory 27. In Chicago wordt het publiek onder meer getrakteerd op Simon Marcus versus Artem Levin. Zij strijden om het Glory Middelweight Championship.

Het Sears Centre in Illinois, Chicago zal wat Simon “Bad Bwoy” Marcus betreft een wisseling van de wacht meemaken. Marcus heeft bij Glory 21 al een vergeefse aanval uitgevoerd op de Rus. De confrontatie eindigde onbeslist. De 29-jarige Canadees acht nu de tijd rijp om orde op zaken te stellen. Het vorige gevecht verliep volgens hem niet helemaal eerlijk.

Oud zeer

“Ik voel me bestolen”, zegt Marcus, zich volledig bewust dat Levin die woorden ook onder ogen krijgt. “Ik richtte meer schade aan, had het initiatief en controleerde het tempo van de “bout”. De regels van Glory stipuleren dat ik dan een hogere score hoor te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over zijn vasthouden, tijdrekken en plaagstootjes om de illusie te wekken dat hij actief was. Daarvoor hoorde hij strafpunten te krijgen.”

Veel oud zeer dus aan de kant van Marcus. Levin “The Lion” had de afgelopen tijd andere zaken aan het hoofd. Hij verkaste van Rusland naar Californie, niet alleen omdat hij de levensstijl in dat zonnige oord van de VS omarmt, maar ook vanwege de commerciele mogelijkheden die zijn nieuwe thuisland bieden. Maar hij betaalt wel een prijs: zijn band met trainer Vitaly Millers is door de verhuizing minder hecht.

‘Bad Bwoy’ Marcus

Marcus is 1,85 meter lang en weegt tegen de 85 kilo. Zijn historie qua kickboksen is 44 partijen, 40 zeges (waarvan 24 via knock out) en twee nederlagen (beide KO). Levin, eveneens 29 jaar, heeft een lengte van 1,91 en heeft al 98 partijen achter zijn naam. Daarvan won de Rus er 89 (35 KO) en verloor hij er 7 (2 KO).

Bad Bwoy laat zich niet intimideren door de cijfers. “Vorige keer had ik te veel partijen in korte tijd gevochten”, aldus Marcus. “Nu ben ik fit, uitgerust, heb ik goed kunnen trainen en zal ik in de ring wel mijn trucendoos geheel kunnen openen. Ditmaal hoeft er geen jurybesluit aan te komen.”

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door www.bet.nl