Media & TV

Bonusquote: Brendan O’Neill slacht policor Oscar-uitreiking af

02-03-2016 22:51

 

“Zijn [Leonardo di Caprio] spreekbeurt – of was het een preekbeurt? – kon rekenen op luid applaus, want geloven in klimaatverandering is vandaag wat geloven in God was in de veertiende eeuw: dat kun je maar beter zo fanatiek mogelijk doen, anders ben je de pineut. Als een acteur de microfoon had gepakt en gezegd: “Nou, ik weet nog niet zo goed of al die alarmerende berichten over klimaatverandering wel helemaal waar zijn”, dan was hij sneller van het podium afgewerkt dan je “Joseph McCarthy” had kunnen zeggen.

Vanaf de rode loper keek ze [Lady Gaga] in de cameralenzen neer op de gelukzalig onwetende televisiekijkers, aan wie ze al even stellig als hoogdravend vertelde: “Een op de vijf vrouwen worden verkracht voor ze klaar zijn met hun studie.” Maakt het uit dat dit helemaal niet waar is? Dat het niet eens een béétje waar is? Serieuze onderzoekers hebben al aangevoerd dat “een op vijf” het resultaat is van verbitterde activisten die zelfs de minste betasting door een aangeschoten studiegenoot, of een vrijpartij waar de studente achteraf spijt van had, al meetelt als een verkrachting. Onderzoekers die wél iets weten van statistiek zeggen dat 6,1 per duizend studerende vrouwen wordt verkracht of aangerand.

Lady Gaga loog dus. Dat praalzuchtige gezicht van haar mag dan uitstralen dat ze alles weet, maar wat ze zegt, is de grootste onzin.

Iedere holle, politiek correcte gemeenplaats moest worden uitgesproken en gevolgd door applaus van onze stralende sterren, die volledig zijn vergeten dat het niet hun taak is om ons de les te lezen over hoe vreselijk de wereld en haar inwoners zijn.”

 

En dan scheen die Oscar-uitreiking ook nog eens heel slecht bekeken te zijn. U weet nu waarom: het is een politiek correcte poppenkast waarbij de winnaar niet wordt bepaald door acteertalent of cinematografisch talent maar door het politiek-correcte gehalte. Een beetje de Nederlandse Gouden Kalveren maar dan in het groot dus. Quote uit Knack, meer briljante content van Brendan O’Neill op Spiked Online en Tegengeluid.nl.