Bonusquote: babyboomvrouw zegt zinnige dingen over feminisme

05-03-2016 18:11

Echt waar! Dat wij het nog mogen meemaken: in de op sterven na dode correcte dramfolder voor Ivoren Torenbewoners Vrij Nederland komt een babyboommevrouw aan het woord over feminisme. Na zo’n omschrijving zijn uw ballen al diep terug uw buikholte in gekropen maar kijk aan: de dame in kwestie is Christina Hoff Sommers en ze vreet militante slachtofferfeminazii, modieus-onderdrukte huilmeisjes en zure safespacers voor ontbijt.

Over westerse vrouwen:

Geloof me, er zijn meer dan genoeg samenlevingen in de wereld waar vrouwen worden onderdrukt en waar ze wettelijk worden beperkt in hun bewegingsvrijheid, waar ze niet naar school mogen en waar ze zich niet vrij mogen uiten in het openbare leven. Daar is bij ons geen enkele sprake van. Het is daarom zo bespottelijk dat er elke week wel weer een of andere controverse in het nieuws komt, waarbij feministen hoog in de boom klimmen om van een ernstige misstand te spreken.

Over jankfeministen:

Ik ben voor een feminisme dat gaat over gelijkheid, zodat mannen en vrouwen als gelijke mensen worden behandeld – niet omdat we hetzelfde zouden zijn, want dat is niet zo, maar omdat we mensen zijn. Mijn feminisme is humanisme: het wil voor vrouwen wat het voor alle mensen wil, namelijk vrijheid, waardigheid, openheid. Maar wat ik vandaag zie, is een feminisme dat juist de verschillen benadrukt. Het gaat om beschuldiging, onderdrukking en bestraffing. De moderne feministen eisen bescherming van het “zwakkere geslacht” tegen mannelijke roofzuchtigheid. Ze doen alsof vrouwen zo vreselijk kwetsbaar zijn dat zij voortdurend moeten worden gewaarschuwd en bijgestaan.

Over de waarlijk feministische heldinnen van weleer:

De suffragettes voerden actie om vrouwen eindelijk eens serieus te nemen. De moderne feministen voeren actie om vrouwen zielig te vinden. Dat is volgens mij niet alleen onzinnig, het is ook schadelijk voor vrouwen zelf.

Dit alles en meer leest u hierrrrrr. Wij zijn even een emoji aanvragen die een niet-zure feminist moet voorstellen, want die bestaat nog niet.