Buitenland

Zes mannen uit Afghanistan, Syrië en Irak verdacht van betasten kinderen in Keuls zwembad

07-03-2016 17:47

Zes mannen zouden in een zwembad in de Duitse stad Keulen kinderen onzedelijk hebben getast. Ze werden zondagmiddag aangehouden, nadat een 12-jarig meisje over hen had geklaagd, meldde de politie vandaag.

Betast onderaan glijbaan

Een twaalfjarig meisje klaagde zondag bij een badmeester dat ze onderaan de glijbaan was betast door een man. Meerdere mannen hadden daar een opstopping veroorzaakt. Zij zouden mogelijk ook andere kinderen hebben aangerand, maar dat kon nog niet bevestigd worden.

De politie hield de zes mannen van 17 tot 45 jaar oud aan. Ze zijn afkomstig uit Afghanistan, Syrië en Irak. De mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, de verdenking richt zich nu voornamelijk op de 45-jarige hoofdverdachte.

‘Goed dat daders direct gearresteerd zijn’

Stadsdeelvoorzitter Walter Reinarz zegt over het voorval: “Het is goed dat de daders onmiddellijk werden gearresteerd door de politie”. Hij zegde de slachtoffertjes en hun familie alle nodige steun toen. De zwembaden komen snel met meer maatregelen om te voorkomen dat “dergelijke handtastelijkheden in de toekomst nog voorkomen”.

Lees ook

Afghaanse vluchtelingen verdacht van verkrachting meisjes (14 & 18) in Duits zwembad

(TPO/ANP)