Opinie

De SVB: zo doorgerot dat het onmogelijk is niet te frauderen met pgb

09-03-2016 16:37

 

Samenvatting van een kort krantenartikel:

Moeder heeft meervoudig gehandicapte zoon. Zorgverlener zorgt voor zoon en krijgt daarvoor salaris via een pgb. Dankzij het gruwelijke falen van de overheid (PvdA/VVD) en vervolgens het gruwelijke falen van de SVB krijgt de zorgverlener teveel pgb uitbetaald.

Moeder, vader, zoon en zorgverlener willen niet frauderen dus willen ze het teveel betaalde geld eerlijk teruggeven aan de staat. En dat lukt dus niet. Hoe vaak ze ook bellen met de SVB.

Al bijna een jaar bellen ze regelmatig met de SVB. Sinds een paar maanden bellen ze op vaste dagen twee keer per week met de SVB. Het enige dat ze willen is het teveel uitgekeerde geld terugbetalen. Het enige dat ze nu al bijna een jaar telkens te horen krijgen is “het is bij ons in behandeling”.

Alweer bijna een jaar lang horen ze dat “het in behandeling is”. En dat “iemand anders hier over gaat maar die er nu niet is”.

Het is moeder, vader, zoon en zorgverlener tot op heden nog steeds niet gelukt het teveel ontvangen geld eerlijk terug te betalen. Tot op heden zijn ze dus gedwongen en genoodzaakt zogenaamd te ‘frauderen’ met hun pgb-budget.

Einde samenvatting kort krantenartikel.

 

Voor deze mensonterende, haast mensenrechtenschendende puinhoop, waar vooral de toch al zo laag betaalde zorgverleners en hun toch al zo kwetsbare cliënten de dupe van worden, is één staatssecretaris verantwoordelijk. Die heet staatssecretaris Van Rijn en is van de PvdA, een zogenaamd ‘sociale’ partij die gelooft in ‘het eerlijke verhaal’ en belooft Nederland ‘sterker en socialer’ te maken.

Deze PvdA-staatssecretaris zit nog steeds in dit kabinet, ondanks debat, na debat, na debat, na debat, na debat, na debat, na debat, na debat, na debat, na debat, na debat waarin hij heeft beloofd dat alle problemen met de pgb’s en de SVB binnenkort zijn opgelost.

Hij gaat gewoon niet weg. Hij blijft. Alsof er niets aan de hand is. In de democratie Nederland. Anno 2016.

Eigenlijk is acht fictieve opiniepeilingenzetels nog veel voor de PvdA. Véél te veel.