Bonusquote Roderick Veelo: chronisch beledigden moeten niet naar rechter, maar naar psycholoog

10-03-2016 09:53

RTL Z anchor en Dunk-presentator Roderick Veelo schrijft in zijn column over belediging, tere zielen en het recht. Dat levert fraaie conclusies op:

Als u zich gekwetst voelt, dan gaat u maar uithuilen bij uw partner of een goede vriend. En als het vaker voorkomt, maakt u eens een afspraak met een psycholoog of een andere geestelijke hulpverlener, zodat u iets moois met uw eigenwaarde gaat doen. Volwassen mensen die een rechter opzoeken omdat ze zich beledigd voelen, zijn het schoolplein niet ontgroeid waar ze de juf opzochten om de pestkop aan te wijzen.

Beledigd, gegriefd, gekwetst, het kan ons altijd en overal overkomen. Wie verwacht dat ‘m dat op straat, op internet, televisie, radio, in het theater of vanuit de politiek bespaard blijft, is niet goed snik. En wie er probeert een slaatje uit te slaan, wordt nooit volwassen.

Tenslotte een stichtelijk woordje van Uw Dominee, een klassieker inmiddels maar het heeft nog niets aan nut en noodzaak ingeboet, getuige de beslissing van het OM om ‘belediging’ (kent u die uitdrukking) mee te nemen in de tenlastelegging.