Hogeschool van Amsterdam verbiedt blote borsten op cover Folia

11-03-2016 16:33

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) laat de nieuwste editie van Folia – het gratis weekblad voor studenten en medewerkers van de Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam – weghalen uit enkele gebouwen. Zaterdag wordt er aan de HvA een open dag gehouden, en de foto’s in het blad zouden ‘aanstootgevend’ zijn. Op de cover staat een ontblote vrouwentorso onder de kreet ‘Gewoon borsten’.

Boobie Bible

De foto verwijst naar een artikel over de Boobie Bible, een initiatief van het Feminist Committee (FemCom), een groep feministische studentes aan de Universiteit van Amsterdam. De Boobie Bible is een verzameling foto’s van ontblote boezems die volgens de initiatiefnemers gemaakt is om het taboe op borsten te doen verdwijnen.

Het tijdschrift meldt:

 

“Het idee om de Folia’s weg te halen komt van de domeinen Onderwijs en Opvoeding, en Maatschappij en Recht. De hogeschool heeft hiermee ingestemd. ‘Als je thuis bezoek krijgt kijk je ook eerst wat er op de koffietafel ligt. Er komt een heel gemeleerd publiek af op de open dagen,’ aldus HvA-woordvoerder Paul Helbing. ‘Folia mag publiceren wat ze wil, maar de beheerders van gebouwen en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs mogen ook bepalen wat ze met hun ruimte willen.'”

 

De cover in kwestie

folia cover