Opinie

Mailen met Lodewijk Asscher (PvdA)

13-03-2016 14:52

Screen Shot 2016-03-13 at 14.43.19
Screen Shot 2016-03-13 at 14.43.36

 

Hallo Lodewijk,

Fijn die gezellige zondagsbrief over de zieltogende arbeidsmarkt die eindigt met de opgewekte boodschap dat de “komende jaren in Nederland en in Europa veel [zal] afhangen van de vraag of we durven te kiezen voor een samenleving van goed werk en een fatsoenlijke arbeidsmarkt of dat we ons verder laten duwen in een race naar de bodem.”

Begrijp ik je goed Lo, dan vind je dus dat wij ons de laatste jaren in een wedstrijdje wie-heeft-de-laagste-lonen-en-de-rotste-arbeidsvoorwaarden hebben laten douwen. Door wie trouwens? Ik weet niet beter of de PvdA is/was warm voorstander van de flexibele neo-liberale arbeidsmarkt omdat anders de hele welvaartsstaat in elkaar zou donderen. En nu blijkt toch juist het gevolg van dat beleid?

Populisten

Echt erg vind ik dat je de indruk wekt dat er geen bal aan te doen valt. “Durven we te kiezen voor een samenleving van goed werk?”, vraag je je af. Nou, jij kennelijk niet, anders had er wel gestaan: “Ik Lodewijk Asscher ga kiezen voor goed werk en een fatsoenlijke arbeidsmarkt en we laten ons niet langer verder duwen in een race naar de bodem.”

Maar jij bent geen Bernie Sanders of Jeremy Corbyn, die noemen ze in jullie partij  ‘populisten’ die het volk valselijk voorspiegelen dat er een andere weg bestaat dan de weg die jij en je sociaaldemocratische vrienden voor het volk hebben uitgestippeld.

Deuk in pakje boter

“Het zal strijd vergen voor goed werk”, eindig je je brief. Als ik je goed lees komt er wat jou betreft dus helemaal geen strijd. Nog afgezien van het feit natuurlijk dat jij bij de volgende verkiezingen geen deuk meer in een pakje boter kunt slaan.

Met hartelijke groeten,
Elma Verhey

 

Wilt u ook elke zondag een brief van een PvdA’er ontvangen? Dan kunt u zich hier registreren.