Haagse grabbelton

Pechtold (D66) op zoek naar bonnetjes van vlucht naar Kiev met privé-jet

16-03-2016 20:13

D66-leider Alexander Pechtold gaat een gratis vlucht per privéjet naar Oekraïne alsnog melden in het geschenkenregister van de Tweede Kamer. Volgens zijn woordvoerder is het nooit de bedoeling geweest de prijzige geste in natura te verdoezelen, maar was het moeilijk de precieze kosten te achterhalen, schrijft het AD.

Een D66-woorvoerder:

 

“We zijn nu alle bonnetjes bij elkaar aan het brengen. Vrijdag staat het op de site van de Kamer.”

 

Vlucht naar Oekraïne

Pechtold vloog vorige maand met partijgenoot Kees Verhoeven gratis mee in de privéjet die door de Nederlandse zakenman Frans Lafooij was gecharterd. Pechtold wilde zich verdiepen in het belang van het associatieverdrag met Oekraïne, waarover woensdag 6 april een referendum is. D66 is voor dit verdrag.

Ton F. van Dijk strikes again

Ton F. van Dijk – oud-journalist en omroep-man maar nu nieuwswaardig blogger – stelde de kwestie woensdag aan de orde. Van Dijk bracht eerder al dankzij zijn publicaties VVD-Kamerlid Ton Elias (gratis Schiphol VIP-passen) en VVD Europarlementariër Hans van Baalen (dubbele pet in de auto-industrie) in de problemen.

Tweede Kamer dit weekeinde naar Kiev

Tweede Kamerleden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken brengen van zondag 20 maart tot dinsdag  22 maart een werkbezoek aan Kiev. Het werkbezoek vindt plaats op uitnodiging van de voorzitter van het parlement van Oekraïne Volodymyr Groysman. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma is erbij. Hij mocht niét mee in de privé-jet.

Lees ook

F-site – Pechtold betaalde prive jet naar Oekraïne zelf. Toch?

TPO – Ploumen vloog met privé-vliegtuig retour Rotterdam-Berlijn voor 8900 euro