Media & TV

Policorwatch: vrouwen rechts in beeld op TV is SEKSISME

16-03-2016 19:34

Hij is weer even hilarisch als vergezocht, de Policorwatch van vandaag: in the Guardian, een soort Britse liefdesbaby van Vonk en NRC met policorturbo, beklaagt een vrouwmens zich over de positionering van vrouwen op TV. Nee, niet de frequentie waarmee vrouwen in beeld komen of de onderwerpkeuze voor vrouwen, letterlijk, hoe vrouwen in beeld zijn. Vaak voor de kijker rechts van hun mannelijke co-host.

En dat MAG dus helemaal niet want…nouja geen idee. Wij weten het ook echt niet meer en hielden huilend op met lezen na deze striemende aanklacht:

Sadly women on breakfast news programmes, particularly, have the role of the bit of fluff by his side. They are there to smile, laugh, giggle or tease – and to show legs and cleavage.

Het is de schuld van de TV-wereld dat er niks zinnigs uit vrouwen komt, ofzo? Zelfs bij onschuldige kinderen zetten ze het meisje rechts en de jongen links.

Dat beide kinderen gele sterren dragen is voor zover wij weten nog geen rel geworden maar hee, wat niet is kan nog komen.

Beeld: Kijk, ZO moet het, qua seksisme: de man rechts van de vrouw.