Regio

Risico op schurft bij bachelorstudenten UvA

16-03-2016 22:35

Onder studenten van de bacheloropleiding psychobiologie aan het Science Park van de Universiteit van Amsterdam is schurft uitgebroken, meldt AT5. De universiteit heeft daarvoor gewaarschuwd in een interne memo.

Gedeelde labjassen

“Er heerst scabiës (schurft) onder studenten die het practicum Celbiologie volgen”, zo staat in het memo. “Dit wordt veroorzaakt door de Sarcoptes scabei (schurftmijt). Aangezien we tijdens het practicum labjassen hebben gedeeld bestaat er een kleine kans op besmetting”.

De UvA wijst de studenten erop dat ze last kunnen krijgen van jeuk die ‘s nachts het ergst is. Studenten wordt geadviseerd om bij besmetting contact op te nemen met de Arbodienst van het Academisch Medisch Centrum in de hoofdstad.

Schurft

In 2013 was er sprake van een “Schurftuitbraak onder Groningse studenten”. Uiteindelijk bleken daar in korte tijd slechts zo’n zeven personen behandeld voor schurft. De GGD bracht preventief een briefing uit aan een aantal studentenverenigingen om dit onder de aandacht van de leden te brengen.

(TPO/ANP)