Buitenland

Terroristen Abdeslam en Choukri van ziekenhuis naar federale politie

19-03-2016 10:12

De terroristen Salah Abdeslam en Amine Choukri hebben zaterdagochtend omstreeks acht uur het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel verlaten. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis meegedeeld.
Salah Abdeslam BELGIUM FRANCE PARIS ATTACKS

Federale politie

Kort voor de bekendmaking verlieten twee ziekenwagens geëscorteerd door politievoertuigen het ziekenhuis. Naar aangenomen wordt, is het duo overgebracht naar de gebouwen van de federale gerechtelijke politie aan de Kroonlaan in de Belgische hoofdstad. Niet later dan zondagavond worden de twee mannen, die vrijdag na een vuurgevecht met de politie in Molenbeek konden worden aangehouden, voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Het tweetal raakte bij het vuurgevecht lichtgewond.

Frankrijk zal snel om uitlevering vragen, zo kondigde president François Hollande vrijdagavond al aan. De beslissing daarover valt vermoedelijk al binnen twee dagen. Het federaal parket van de Belgische justitie is in elk geval in overleg met zijn Franse collega’s en bespreekt met hen de voortgang van het onderzoek.

Hollande ontvangt volgens de Franse zender BFMTV maandag organisaties van slachtoffers. De aanslagen in Parijs op 13 november vorig jaar kostten aan 130 mensen het leven.

(ANP)