Media & TV

Ledenwebsite VARA haalt 15(!)-jarige dochter van Mariska Hulscher door het slijk

22-03-2016 18:53

Update: het smadelijke haatartikel op de VARA-ledenwebsite is stiekem aangepast. Er wordt nu niet langer een vergelijking getrokken met eerdere (stokoude) tweets die het meisje zou hebben verstuurd om haar daarmee impliciet te beschuldigen. De schreenshots (1, 2) van het originele VARA-ledenhaatartikel vindt u onderaan deze pagina.

Update: zelfs de koppen worden stiekem aangepast door de VARA-leden. Een artikel met de tendentieuze kop Juichende moslimkinderen in klas blijkt broodje aap is zomaar ineens helemaal verdwenen

 

De VARA-ledenwebsite Joop.nl, met als hoofdredacteur Francisco van Jole, heeft vandaag besloten een makkelijk slachtoffer te kiezen voor hun voortdurende haatcampagne tegen andersdenkenden. Ditmaal is het de minderjarige dochter (15) van Mariska Hulscher die zonder enig mededogen de grond in wordt gestampt.

Aanleiding is een tweet van een andere twitteraar die politie aan zijn deur kreeg omdat hij het had gewaagd een mening te uiten over de mededeling van Mariska Hulscher’s dochter dat enkele van haar klasgenoten stonden te juichen voor de aanslagen in Brussel.

‘Xenofobe ideeën’

Ondanks het feit dat de politie inderdaad bij een Nederlandse Twitteraar op bezoek is gegaan, puur en alleen voor het uiten van een mening (waarmee het bestaan van een Nederlandse meningenpolitie nu officieel is bevestigd), is het voor de VARA-site een ondraaglijk lijden dat mensen er ‘xenofobe ideeën’ op nahouden. Ook de VARA is kennelijk onderdeel van het meningenpolitiekorps, al blijkt dat vooralsnog nergens uit hun missiestatement.

Omdat het belasteren van mensen die politie aan de deur krijgen vanwege hun mening nog niet voldoende is voor de ‘verschillige’ socialistische vereniging van arbeiders en radio-amateurs moet vervolgens ook de dochter van Mariska Hulscher er aan geloven, want zij was tenslotte degene die wereldkundig maakte dat sommige van haar klasgenoten stonden te juichen bij het afslachten van onschuldige mensen. Wat niet mag van de door VARA-leden betaalde ‘sociale’ meningenpolitie.

Smadelijke en kwaadaardige suggestie

Niet gehinderd door enige feiten of wederhoor stort de VARA-ledenwebsite een emmer vol met haat over het hoofd van de 15-jarige scholiere uit. Terwijl zowel de scholiere als haar ouders duidelijk hebben aangegeven zich niet over deze zaken uit te willen laten, duikelt de VARA-ledenwebsite wat oude tweets van het minderjarige slachtoffer op om daarmee de smadelijke en kwaadaardige suggestie te wekken dat haar beweringen zijn verzonnen. Nogmaals: het meisje in kwestie is 15.

Hoe oude tweets, die slechts aantonen dat een dergelijk voorval vaker is voorgekomen op de school van het slachtoffer, zouden bewijzen dat er zaken zijn verzonnen is ons tot op heden volstrekt onduidelijk.

Excuses burgemeester Breda

Overigens heeft de burgemeester van Breda inmiddels zijn excuses aangeboden voor het politie-optreden tegen de Twitteraar, waarmee nogmaals wordt onderstreept hoe belangrijk het is dat journalisten blijven benadrukken dat er zoiets bestaat als vrijheid van meningsuiting en de politie er dus beslist niet is om aan waarheidsvinding van tweets te doen.

Sociale en betrokken VARA-leden

Maar kennelijk is dat voor VARA-leden nog een stapje te ver om te kunnen beseffen. Gelukkig zijn de VARA-leden wel sociaal en betrokken met de wereld om zich heen genoeg om een minderjarig meisje kapot te maken vanwege haar ‘xenofobe’ wereldbeeld, al gaat het hier hoogstwaarschijnlijk vooral om een realistisch wereldbeeld dat angstvallig aan het zicht onttrokken moet blijven, als het aan de meningenpolitie ligt.

Pikant detail: Mariska Hulscher werkt als redacteur bij het televisieprogramma Pauw. En dat is ook van de VARA…

 

Mocht u VARA-lid zijn dan kunt u dat lidmaatschap hier opzeggen.

 

Screen Shot 2016-03-22 at 18.33.00Screen Shot 2016-03-22 at 18.33.10