75-jarige lezer Brabants Dagblad-lezer zond in…

23-03-2016 17:08

 

Column BD

 

 

Geachte Mevrouw Holthausen,

Enigszins verward las ik uw column in het Brabants Dagblad vandaag 23-03-2016.

Wellicht is geschiedenis-wetenschap niet uw sterkste punt en heeft u daarom toch een enigszins beperkt analytisch vermogen of bent u nog te onervaren om de huidige werkelijkheid in wereld van vandaag op juiste waarde te beoordelen.
Misschien voor u goede Tip: Lees o.a. ook eens het medium ThePostOnline!

Ik ben intussen 75 jaar op deze wereld en door aardse ontwikkelingen nogal eens van mening veranderd. Mens is nooit te oud om….

Voedselbank

Vroeger bijv. waren wij overtuigende CDA(KVP) stemmers vanwege opvoeding en smalle wereldbeeld. Later even overtuigend materialistische VVD-stemmer vanwege de portemonnee en vooral statusgevoeligheid. Pas op latere leeftijd zagen we de betrekkelijkheid van alles in en zijn tenslotte overgestapt naar de SP (nog steeds overigens), daarnaast dragen wij de voedselbank een warm hart toe.

De wereld is nog nooit zo slecht geweest als in deze tijd!

EU

Ik wil u wel wat oorzaken opnoemen: Een van de allergrootste fouten was oprichting van Europeesche Unie. Vanaf dat moment in sneltreinvaart chaos na chaos! Hadden wij het vóór die tijd zo slecht? Een zaligheid vergeleken met nu!

Vervolgens bemoeienis met alles en iedereen, bijv. oorlogen Mali en Irak – Stichter Arabische lente – Oorlog in Oekraïne dankzij Europa, aangewakkerd door idiote zotten also.a. Verhofstadt en van Baalen op het Maidanplein te Kiev. Gek toch dat Poetin dit niet waardeerde! Daar wonen immers ook veel etnische Russen.

Terecht dat de Krim is teruggegaan naar de voormalige thuishaven. De Oost-Oekraíners volgen nog. De huidige president van Oekraïne is corrupte zakenman/miljardair!! Hoe kon hij daar toch zo rijk worden? Hoop vurig dat Handelsverdrag met Oekraíne wordt afgeblazen evenals samenwerking met Turkije met haar barbaarse Erdogan.

17 miljoen mensen

Nu staan wij te juichen bij aantal Nederlandse inwoners van 17 miljoen, voor mijn gevoel in vrij korte tijd gegroeid met 6 miljoen! Dát in ons hele kleine landje. Daarnaast ook blijdschap bij 2,5 miljoen Brabo’s. Hallelujah…

Zet eens 10 koeien of varkens in een kooi van 10m2. Wat denkt u van het resultaat? Het resultaat is steeds kortere lontjes met als gevolg toenemend onbeschoft gedrag. Daarenboven het gevaarlijkste wapen ter wereld ‘A-social Media’!

Barbaren

Binnen no-time nog veel meer ellende te verwachten (Zie Brussel gisteren). Het zogenaamde “Geloof” uit alle hoeken is de hele geschiedenis door de boosdoener geweest van al het Barbarisme. Schijnbaar weinig Goden die daar moeite mee hebben! Uiteraard is ISIS het toppunt van Barbarij al of niet gebaseerd op Islamitisch geloof.

Afgezien van die Barbaren past het strenge onbuigzame Islamitische geloof absoluut niet in de vrij Westerse wereld.
Vrouwen zijn daar minderwaardige wezens en als zodanig behandeld (ongeveer als dieren). Overigens zijn diezelfde vrouwen (niet in het minst) daar zelf debet aan. In onze wereld moet in het openbaar dragen van gevangenispakken als Burka- Niqab’s streng verboden worden onder sancties van gevangenisstraf of het land uit.

Cuba

De (door een aantal te politiek correcte lieden) ‘verafschuwde’ politicus Wilders blijkt nu achteraf toch wel de enige te zijn geweest die hiervoor jarenlang heeft gewaarschuwd! Zijn Minder, Minder Marokkanen- uitspraak was wellicht minder gelukkig gekozen, maar uiteraard weet ieder weldenkend mens dat hij doelde op teveel Criminele Marokkanen. Kijk TV-programma’s als Opsporing Verzocht en de situatie in België (groot gevaar voor de hele wereld).

Goed voorbeeld is trouwen ook situatie in Cuba. Tot nu toe land met veruit minste criminaliteit. Daar lopen meisjes met korte rokjes alléén te wandelen op onverlichte paden en wegen in de avonduren. Worden niet lastiggevallen. Overal Muziek te horen. Hoogstaande medische zorg en onderwijs.

Wij zijn daar enkele keren geweest en tot onze verbazing nergens ter wereld zulke lieve vriendelijke mensen. Uiteraard zien wij daar de armoe en strenge regime en keuren dat in ons gevoel streng af. Wij beseffen echter ook dat wij met onze leefstijl en hebzucht daar meer moeite mee hebben dan hunzelf. We zullen over enkele jaren “na hulp van het Westen” eens kijken naar de toestand aldaar.

Met zekerheid te voorspellen: meer verschillen tussen arm en rijk – meer chagrijn en minder muziek – veel meer criminaliteit – en uiteindelijk ook veel vluchtelingen en gelukzoekers naar dat prachtige land.

Kereltje Pechtold

Wij zijn nog geen Wilders-stemmers omdat wij ons niet kunnen vinden in zijn ‘Debatstijl’ en daarnaast niet met haalbare oplossingen komt en ook niet kan komen omdat niemand met hem wil samenwerken en hijzelf ook niet echt openstaat voor samenwerking. Een partij alléén aan de macht is sowieso geen goede optie, want zonder oppositie geen democratie.

Hoop wel van ganser harte dat dit kabinet zo spoedig mogelijk omvalt. Hopelijk dan in een volgend kabinet niet “kereltje” Pechtold!

Tenslotte: wij zijn het nadrukkelijk eens met uw standpunt over het PSV-tuig (zogenaamde supporters) die arme sloebers te grazen nemen. Dit soort barbaars tuig moet minimaal 3 jaar worden opgesloten in de strengst denkbare gevangenis. Dat zijn monsters die het leven niet verdienen!

 

Naam en adres bij redactie bekend.