Bonusquote – Arnon Grunberg: Wilders en terroristen willen hetzelfde

23-03-2016 10:24

Gelukkig hebben we Arnon Grunberg. Het wereldbeeld van Arnon Grunberg wordt nooit herzien, want dan zou hij niet meer in luchtige hoogte kunnen neerkijken op stervelingen die weleens van mening veranderen. Wilders = Hitler, dat u het weet. Elke voetnoot weer.

Lang geleden wist Arnon Grunberg alles al. Aan dat corpus van kennis houdt hij amechtig vast. Die halsstarrigheid leidt tot evidente onwaarheden als de suggestie dat verkeersdoden prima met doden door terreur vergeleken kunnen worden. Als een burger omkomt door een auto-ongeluk, is dat voor Arnon Grunberg vergelijkbaar met een burger die op klaarlichte dag door terroristen wordt neergemaaid of opgeblazen. Het één haalt de regionale radio, het ander wordt wereldnieuws. Arnon Grunberg heeft moeite met betekenis.

Niet echt natuurlijk, maar wel omdat Wilders extreemrechts genoemd moet worden. Dus ja, dan scheur je je liezen in een spagaat. Als Wilders maar op één lijn gesteld kan worden met de laffe terroristen die gisteren tientallen mensen de dood in joegen. Gelukkig! Gelukkig is ons Nationale geweten niet moreel failliet.