Buitenland

Franse versie van Identiair Verzet mag niet demonstreren in Molenbeek

29-03-2016 14:59

De Franse extreemrechtse jongerenbeweging Génération Identitaire wil zaterdag demonstreren in de Brusselse gemeente Molenbeek. Burgemeester Françoise Schepmans geeft echter geen toestemming voor de betoging, waarover berichten breed uitwaaieren over sociale media.

De groep heeft geen officiële aanvraag gedaan, licht Schepmans’ woordvoerder het verbod dinsdag toe. “Bovendien heeft zo’n manifestatie risico’s voor de publieke orde.”

“Gooi de islamisten Europa uit”, wordt de betoging aangekondigd op de website van Génération Identitaire. “Het is hoog tijd het signaal van herovering te laten klinken.”

“Molenbeek is een visvijver voor islamisten en een uitvalsbasis voor talrijke terroristen”, aldus de ‘verzetsbeweging’. “Het is een symbool van de oorlog, die zich echter niet afspeelt in Palmyra of Mosul maar binnen onze muren.”

Génération Identitaire roept jongeren uit heel Europa op zaterdagmiddag naar Molenbeek te komen. De hooligans die zondag de rust in Brussel bij een herdenking van de aanslagen verstoorden kondigden via Facebook al aan van de partij te zijn.

Anp