Binnenland

Politiemannen antiterreureenheid nemen advocaat in de arm voor betere arbeidsomstandigheden

02-04-2016 10:44

Ongeveer twintig leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) hebben een advocaat in de arm genomen voor betere arbeidsomstandigheden. Dat zegt hun advocaat Maarten van Gelderen na een bericht in De Telegraaf.

Veel werkdruk

De kwestie bij de antiterreureenheid gaat vooral over uren die later ingehaald moeten worden. ,,De leden worden continu ingezet, en dat levert veel stress en werkdruk op”, aldus Van Gelderen. ,,Ze werken zich al een slag in de rondte.” De politieleiding overtreedt hiermee volgens de advocaat een bepaling uit de cao. ,,De bezwarencommissie heeft ons al in het gelijk gesteld. Het is nu wachten tot de leiding reageert. Doen ze dat niet, dan gaan we het aankaarten bij de rechter.” Tot nu toe is het ,,oorverdovend stil” aan de kant van de leiding, zegt Van Gelderen.

De Telegraaf repte vrijdag van een verziekte werksfeer bij DSI of andere specialistische politieteams, maar dit werd door de politietop ontkend. Politiechef Erik Akerboom voerde vrijdag gesprekken met het personeel. Daaruit bleek volgens de politie dat de teams niet zwaar onderbezet zijn en dat er geen sprake is van een personeelstekort of een conflict met de leiding. Ook de ondernemingsraad van de Landelijke Eenheid nam afstand van het artikel.

(ANP)