Politiek

Van der Steur overleeft debat (weer)

07-04-2016 16:42

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) heeft het vervolgdebat over de aanslagen in Brussel en zijn eigen functioneren overleefd. CDA, D66, Christenunie en SGP houden het vertrouwen in de minister. De partijen eisen voor 1 mei harde toezeggingen van het kabinet om de terreurbestrijding te verbeteren. De partijen willen dat de minister zo spoedig mogelijk gaten in de capaciteit van veiligheidsdiensten (Zo heeft de politie 300 miljoen euro extra nodig om op volle sterkte te kunnen blijven) dicht en meer werkt van internationale samenwerking op het gebied van informatie over terreurdreiging.

Motie van wantrouwen

PVV, GroenLinks, de SP, Denk, Partij voor de Dieren, VNL en 50PLUS hebben hun vertrouwen in de bewindsman verloren en dienden een gezamenlijke motie van wantrouwen in.

Vierde keer dat debat gevaarlijk was voor Van der Steur

Het was inmiddels het vierde debat waarin de politieke toekomst van Van der Steur op het spel stond. Eerdere debatten die ook te maken hadden met de geloofwaardigheid van de liberaal gingen over de Teevendeal, Volkert van der Graaf en de gebeurtenissen rondom MH17-professor George Maat.

Lees ook

TPO – Justitie heeft geen onderzoek gedaan naar bewegingen Ibrahim el Bakraoui in Nederland

Foto: Maarten Brante