Buitenland

Verdachte ‘man met hoedje’-terrorist Mohamed Abrini opgepakt

08-04-2016 16:39

Update: De Belgische politie heeft terreurverdachten Mohammed Abrini en Osama K. opgepakt. Dat heeft het federaal parket vrijdagavond op een persconferentie bekendgemaakt.

Dat wordt momenteel nagegaan.
Terreurverdachte Mohamed Abrini is opgepakt. Het zou gaan om de beruchte ‘man met het hoedje‘ die op bewakingsbeelden van de Brusselse luchthaven Zaventem met de daders is gefilmd. De politie heeft ook een tweede verdachte aangehouden. Dit zou de man zijn die in een metrostation in Brussel kort contact had met de terrorist die zich opblies in metrostation Maalbeek. Volgens de krant de Standaard betreft het een Zweed met de naam Osama Krayem die eerder op jihad ging bij ISIS in SyriĆ«.

De 31-jarige Abrini werd internationaal gezocht wegens mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Hij werd op 11 november, twee dagen voor de aanslagen, gefilmd met Salah Abdeslam, bij een benzinestation langs de snelweg naar Parijs. Abrini zat aan het stuur van een auto die later werd gebruikt bij de aanslagen. Ook werd zijn DNA gevonden in het pand in Schaarbeek waar de bommengordels voor de aanslagen in Brussel werden gemaakt.

(ANP/TPO)