Opinie

NPO & couranten slikken marxistische propaganda PvdA-Onderwijsinspectie voor zoete koek

14-04-2016 10:49

Nivelleren is een feestje, aldus de PvdA, en dat zult u weten ook. Daarom pakken zowel de NPO (PvdA) als de NRC (PvdA) en Volkskrant (4045 keer PvdA) eens lekker uit zo met de nieuwe parlementsverkiezingen die zoetjes aan in het zicht beginnen te komen. Op de Nederlandse basisscholen dreigt namelijk een KLOOF(!) en ONGELIJKHEID(!!) en dat is, uiteraard, van niemand anders de schuld dan van de mensen met het meeste succes. In dit geval ‘hoogopgeleide ouders’ (lees: tweeverdieners met een goede baan die winst maken).

Want hun kinderen gaan naar betere vervolgopleidingen dan de kinderen van laagopgeleide ouders (lees: allochtonen en de rest van het PvdA-electoraat). En dat ligt dus beslist niet aan het verschil tussen die kinderen, de invloed van hun cultuur of andere zaken die gewoon hard maar niet-maakbaar zijn en waar niets aan valt te veranderen (zoals de oneerlijke verdeling van talent), nee, dat ligt aan de hoogopgeleide ouders, allemaal. Want die pushen veel vaker bij de docent om hun kind meer kansen te geven (want als je hoogopgeleid bent ben je ook automatisch een assertieve pusher) en, (maar nu wordt het écht heel Marxistisch) hoogopgeleide ouders hebben meer geld om hun kinderen op bijles te sturen.

Het staat er echt: ‘KINDEREN VAN RIJKE OUDERS KRIJGEN BETERE VERVOLGOPLEIDINGEN OMDAT ARME OUDERS GEEN BIJLES KUNNEN BETALEN DUS DE ONGELIJKHEID IN HET NEDERLANDSE BASISONDERWIJS IS DE SCHULD VAN HET GEMENE KAPITALISME!’

Onderwijsinspectie (PvdA)

Dit blijkt allemaal uit ‘onderzoek‘ dat is uitgevoerd door de Onderwijsinspectie. Die Nieuwsuur (NOS/NPO, waarvan de hoofdredacteur oud-NRC-redacteur is), Volkskrant, NRC Handelsblad en de rest van de PvdA-media klakkeloos overnemen. Checken en dubbelchecken is leuk, maar als een onderzoek toevallig in het marxistische kader past moet je het zeker niet kapotchecken. Goed verhaal, lekker kort!

Maar wie is dat eigenlijk, die Onderwijsinspectie? Is dat een beslist onafhankelijk, objectief ongesubsidieerd onderzoeksinstituut? Nee joh gekkie! De Onderwijsinspectie is een onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De baas van dat ministerie is minister Jet Bussemaker, die is van de PvdA. De staatssecretaris van onderwijs is Sander Dekker (VVD), maar we weten allemaal hoe integer de VVD is, en hoe enorm slagvaardig Sander Dekker, dus dat zegt niks.

Lang ambtenaren-CV

De baas van de Onderwijsinspectie is Monique Vogelenzang, iemand met een lang ambtenaren-CV, vooral bij het ministerie van OCW. En dan trekken we er nog geeneens aan de haren bij dat de baas van de Onderwijsinspectie Vogelenzang Kunst- en Cultuurwetenschappen heeft gestudeerd en jarenlang als beleidsmedewerker Culturele Zaken bij de gemeente Rotterdam heeft gewerkt (en bestuurslid was bij een fonds dat zich inzet voor, punt 1, ‘verbetering van milieu en natuurbehoud’) want dat kan allemaal nooit ook maar iets met sociaaldemocratische danwel marxistische sympathieën te maken hebben, dat weet iedereen. Kunst en Cultuur in Nederland, dat is bij uitstek een sector voor en door PVV’ers en CDA’ers, zullen we maar zeggen.

De Onderwijsinspectie heeft ook nog een tweede man, een Hoofdinspecteur. Dat is Arnold Jonk. Zijn CV hoeft niet eens te worden nagelezen want van 2003 tot 2007 was hij gewoon bestuurslid van de PvdA. Hier dus zeker geen twijfel over PvdA-ideologische sturing van zijn beleid.

Kritische journalistiek

Je zou denken: een onderzoeksrapport (PvdA) van een ministerie (PvdA), dat moet toch reden zijn voor de kwaliteitsjournalistiek, zij die “de macht moeten controleren” en “de democratie in stand moeten houden”, om extra kritisch over te zijn? Inplaats van klakkeloos over te nemen wat een duidelijk ideologisch gestuurd onderdeel van een ministerie(!) de wereld in slingert moet je daar toch als béétje journalist eerst je tanden inzetten? Voordat je zoiets op de voorpagina van je kwaliteitscourant zet duik je toch even, we noemen maar eens wat, in de CV’s van de baasjes van zo’n instituut? Dan kijk je toch even welke achtergrond zo’n overheidsorgaan heeft en welke ideologie er mee kan spelen?

En als je weet dat de verkiezingen er aan zitten te komen, dan probeer je toch extra kritisch te zijn op wat politici en ministeries je voorschotelen? Toch?

Journalistiek=politiek

Vijfwerf neen. De Nederlandse journalistiek = politiek. De Nederlandse journalistiek is, in al zijn geledingen, innig verbonden met de politiek. En voor zinkende Titanics als Volkskrant en NRC Handelsblad betekent dat nog altijd: de PvdA. Om over de NPO (drie keer de Volkskrant) en de NOS (drie miljoen keer de Volkskrant) nog maar te zwijgen.

Wederom bewezen. Wederom zal het niemand wat kunnen schelen. Wederom zullen de NPO en de ‘kwaliteitscouranten’ er ook deze verkiezingen weer alles aan doen de PvdA aan megaveel zetels te helpen tenminste in het pluche te houden.

Want anders wordt Wilders maar in de kaart gespeeld…

Ideetje: hoogopgeleidentax

Tip voor Samsom: stel een extra belasting in voor ouders die ‘hoogopgeleid’ zijn zodat die belastingen naar basisscholen kunnen alwaar het geld zal worden gebruikt om al die ook ontzettend getalenteerde kinderen van laagopgeleiden extra bijscholing te geven. Of verbied gewoon alle hoogopgeleiden nog langer zich voort te planten, dat is wel zo lekker makkelijk voor het toekomstige PvdA-electoraat ook.

 

Screen Shot 2016-04-14 at 09.49.48Screen Shot 2016-04-14 at 10.43.24Screen Shot 2016-04-14 at 10.43.10