Entertainment

Bonusquote, de jij-bak editie: manager Ellen ten Damme haat papieren krant

22-04-2016 16:31

Wauw, jij-bakken zijn sowieso al een teken van onmacht, maar de manager van Ellen ten Damme bereikt wel een heel tragisch dieptepunt als het AD hem/haar confronteert met de nogal principeloze houding van de zangeres.

Wat is er aan het handje? Ten Damme stond in 2007, gehuld in een shirtje met de tekst “Help het klimaat niet naar de kolen”, axie te voeren tégen kolencentrales. Gruwelijk detail: zij werd daarna door Dolf Jansen uitgeroepen tot klimaatheld.

Fast forward naar 2016: Ten Damme treedt op op een besloten feestje ter gelegenheid van…de opening van een kolencentrale. Als je nou een beetje rokkenrol bent, dan trek je je geen reet aan van mensen die je wijzen op deze inconsequentie. Dan zeg je: “Joh, jammer van die ijsbeertjes maar mijn schoorsteen moet ook roken. Desnoods op kolen. Zo’n privé-gig schuift als een malle en als Dolf Jansen ervan moet huilen, dan plant ik wel n paar boompjes voor hem.” Dán heb je ballen.

Zo niet de manager van Ten Damme, die kwam niet verder dan deze schamele jij-bak tegen de nijvere journalist:

Het was geen statement. Ze is niet voor fossiele brandstof. Deze centrale is het meest efficiënt van de kolencentrales die er bestaan. Daarnaast begint de uitstoot van CO2 bij jezelf. Jullie drukken ook kranten op papier. Daarvoor worden naaldbossen gekapt.

Joe.