Een parapluplan, dat bestaat dus echt

27-04-2016 12:07

Vandaag is het Koningsdag. Dat weet ik omdat op televisie een soort Intocht van Sinterkoning wordt uitgezonden. Leden van de koninklijke familie presenteren zich in Zwolle en worden steeds gevaarlijk infantiel ondervraagd door kwijlende NOS-ambtenaren. Ondertussen doen regionale mensen regionale dingen die zo tenenkrommend zijn dat ik mezelf zonder doeken en hamers kan voetbinden. En alsof dat nog niet erg genoeg is, meldt het ANP dat er een ‘parapluplan’ is.

Doodenge bobotaal

Een parapluplan is een term die exclusief wordt gebruikt door mensen die management ademen, die rubberen zolen onder een pak prima vinden, die klaarkomen op complexe problematiek die vraagt om een doelgerichte aanpak binnen een intercultureel kader met extra uptake en belangrijke milestones.

Het ANP: “Op het moment van aankomst van het koninklijk gezelschap in Zwolle scheen zowaar de zon tussen de wolken. Bij het bezoek is er ook een ‘parapluplan’, zei burgemeester Henk Jan Meijer tegen de NOS. ,,Paraplu’s worden onopvallend meegevoerd en komen binnen een oogwenk tevoorschijn indien nodig.”

De koninklijke familie loopt zonder jas, evenals de Overijsselse burgemeester en commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten. De commissaris vertelde dat zij en de burgemeester er dinsdag tijdens een proefwandeling door weer en wind een zwaar hoofd in hadden. ,,Maar nu schijnt de zon en daar zijn we heel blij mee.””

Beslisboom!

Een parapluplan. Dat is wat een burgemeester een normaal woord vindt. Of normaal beleid.