Buitenland

Terrorist Salah Abdeslam overgebracht naar Frankrijk

27-04-2016 10:16

Terreurverdachte Salah Abdeslam, die in Frankrijk wordt gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, is overgebracht naar dat land. Belgische media melden dat hij deze ochtend België heeft verlaten en is uitgeleverd aan de Franse autoriteiten.

Afgelopen week werd Abdeslam nog overgeplaatst van de gevangenis van Brugge naar een extra beveiligde cel in de gevangenis van Beveren, zo melden de Vlaamse media verder. Abdeslam was lange tijd voortvluchtig, maar werd vorige maand in Brussel aangehouden bij een grote politieactie in het Brusselse Molenbeek.

Arrestatie

De vingerafdrukken van Abdeslam werden in een Brussels pand in de wijk Molenbeek aangetroffen. Een team dat in Molenbeek een aanvankelijk rustige inval deed werd direct onthaald op een spervuur aan kogels. Geen enkele dienst beschikte over informatie dat er zich nog zwaarbewapende terroristen in het gebouw zouden ophouden. Het bleek te gaan om een stel terroristen die ook bekend stonden als zware criminelen.

Een illegaal in België verblijvende Algerijn werd doodgeschoten. In het appartement trof de politie onder meer een vlag van ISIS en een salafistisch boek aan.