Bonusquote: blinde vrouw sloopt dieren

29-04-2016 16:00

Anna is dol op dieren.

Al vanaf jongs af aan heb ik een enorme passie voor dieren. Ik wilde dan ook niets liever dan de opleiding volgen tot dierenarts.

Helaas voor Anna is zij blind.

Helaas was dat wegens mijn slechte ogen niet mogelijk. Goede ogen heb je toch echt nodig in de praktijk.

Dat is intens jammer voor Anna, zij zal haar toekomstdromen aan moeten passen. Voor het beoefenen van geneeskunde heeft men inderdaad alle zintuigen nodig. Maar geen nood!

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding natuurgeneeskunde voor dieren, waarbij je geneest op basis van voeding, homeopathie, massages. Allemaal dingen waarbij ik mijn zicht niet nodig heb en mijn handen juist wél. Aangezien mijn handen – door mijn beperking – heel sensitief zijn, was het dé perfecte opleiding.

Het is erg jammer voor dieren dat dit soort schadelijke oplichterij gewoon mág in Nederland. Nu gaat Anna lekker kwakzalven ten koste van goedgelovige baasjes en wilsonbekwame dieren. Kwakzalverij, voor als je geen echte geneeskunde kan beoefenen! Waarom de Telegraaf dit alles kritiekloos opschrijft, weten wij ook niet. Misschien werkt er op de redactie ook iemand die blind is en gewoon haar passie volgt ofzo. Daar komen ongelukken van.