Opinie

U zond in… ‘Hart onder de riem voor Annabel Nanninga en Powned’

30-04-2016 13:13

Beste Annabel Nanninga (Powned),

Ik ga mij eens enigszins inslijmen.

Dit behoeft een kleine verklaring, ik heb donderdag Studio Powned gemist, en ben gisteren begonnen met DWDD te kijken met daarna Pauw.

Ik was hier reeds ernstig geschokt hoe onze wijze van leven onder vuur ligt, onze persvrijheid maar ook onze vrijheid van meningsuiting en de rol van de pers als bewaker van de parlementaire democratie.

Toen heb ik Uitzending Gemist gekeken en zag John van Zweden praten tegen jou over dat je gevaarlijk bezig was, nu dus zelfs bij Powned

Zelfcensuur

De mening van onze linkse salonsocialisten, inclusief Abu laadklep is dus als volgt: als journalist heb je dus geen onbeperkte vrijheid van meningsuiting, heb je geen onbegrensde persvrijheid, want ‘jullie’ hebben dat te combineren met verantwoordelijkheid.

Ofwel te combineren met zelfcensuur.

Je mag dus zelfs geen emotie meer hebben, je mag niet blij, boos, verdrietig of afkeer voelen, je mag dit niet delen met je publiek want je kunt er iemand mee beledigen.

Hebben mensen als van Zweden zelf wel eens door wat ze daar zeggen? En erger nog, mensen als Abu laadklep en Dolf Jansen weten dit extreem goed, kiezen er dus bewust voor volop in de aanval te gaan op onze grondwet identiteit. Maar vooral op ons recht om iets te vinden, en misstanden aan de kaak te stellen.

Ebru Umar

Ik herinner mij hier even de woede uitbarsting van Prem tegen jou, nog niet zo lang geleden.

W.T.F ?

Dan kwam ter sprake dat Ebru dit misschien wel bewust had gedaan.

Ofwel al voor Ebru naar Turkije ging wist zei dat ze in Turkije de situatie ging aantreffen waarover ze getweet heeft, en op deze situaties haar mening gaf middels een tweet, zodat wij ons een oordeel konden vormen. Wat is dit joh? Wat een gevaarlijke onzin!

Jullie als pers of columnist hebben een rol te vertolken, als jullie naar een ander land gaan, al dan niet die van je culturele achtergrond wordt er in Nederland verwacht dat jullie er een mening over hebben, dat jullie hiervan verslag doen middels je eigen mening zodat wij er ons zelf een oordeel kunnen vormen.

En ja ik sluit me daar dan bij aan wat je er zelf al over vertelde in de uitzending.

Majesteitsschennis

Ik vind het echter niet genoeg, te magertjes, ik mis de leiders die in dit debat keihard achter onze verworven rechten gaan staan! Maar ook achter de plichten die de pers ook heeft.

Dan wordt er altijd bijgehaald dat je in Nederland het staatshoofd ook niet mag beledigen, ze vertellen er echter niet bij dat Alexander zelf achter de schermen heeft ingegrepen om een boete van 300 euro van tafel te krijgen door een fuck you-roeper. Het verschil is dat Alexander zich ook helemaal niet mag mengen in een openbaar debat. Hij heeft dus wel een beperkte vrijheid van meningsuiting.

Turkije, semi-dictatuur

Dan wordt er aangehaald dat dit nu eenmaal de wetten zijn in Turkije, nee dit waren de wetten helemaal niet in Turkije, dit is wat Erdogan onlangs gecreëerd heeft nadat hij meerdere verkiezingen op rij heeft verloren en als resultaat de koerden met een grote hoeveelheid in het parlement gekozen waren. Daarom is hij een oorlog begonnen in Noord-Turkije waarbij regelrechte genocide op de daar wonende koerden wordt gepleegd. Dit als straf omdat Erdogan de verkiezingen had verloren. Een andere reden dat hij de verkiezing heeft verloren, kwam doordat mensen praten over Erdogan, pers over hem schrijft, en er dus hoe lange hoe meer mensen de buik van hem vol hadden, dus heeft Erdogan nieuwe regels gemaakt, Erdogan is nu de verheven leider, journalisten en columnisten worden met duizenden tegelijk opgesloten en vervolgd, gecensureerd.

Turkije is veranderd in een semi-dictatuur die dan ook nog eens bij de EU wil en visumvrij reizen wil. Die alleen al dit jaar meer dan 10 miljard aan ontwikkelingshulp van de EU en VN heeft gehad.

Strijd tegen Erdogan

Ik roep derhalve Powned op om de strijd tegen Erdogan nog verder te intensiveren. Val ze lastig op de vier Turkse ambassades die ze in Nederland hebben.

Zoek de geïntimideerde Turkse winkeliers op, maak een compositietekening van diegenen die hun geïntimideerd hebben, en laat die compositietekening zien op Powned en spoor die hufters op.

Want tenslotte is dit wat Rutte weigert te doen, weigert de opdracht voor te geven. Hij wil zijn vluchtelingendeal niet opblazen, dus komt Turkije bij de EU, dit terwijl het volk dit niet wil.

Is dit gevaarlijk, ja , blaas op die deal, breng de waarheid aan het licht, en doe jullie plicht Powned!

Verdedig onze rechten en verworvenheden. Sta op en knok voor vlag en vaderland, en tenslotte #freeebru !

 

Met vriendelijke groet,

Bas Vos