Regio

Sociale Dienst begrenst ongevraagd snelheid scootmobiels gehandicapten

04-05-2016 11:57

De Sociale Dienst in de regio Drechtsteden plaatst ongevraagd snelheidsbegrenzers op scootmobiels die de dienst in bruikleen aan haar lichamelijk gehandicapte cliƫnten geeft. Dit is duidelijk geworden nadat een scootmobielgebruikster in Zwijndrecht na een reparatie van haar scootmobiel plotseling nog maar 12 kilometer per uur kon rijden in plaats van de maximale 17 kilometer per uur, waarover het Algemeen Dagblad bericht.

De gebruikster had haar scootmobiel ter reparatie aangeboden aan een door de Sociale Dienst aangewezen onderhoudsbedrijf omdat de scootmobiel meerdere maken plotseling stil was gevallen. Tijdens de reparatie werd er ongevraagd een snelheidsbegrenzer op geplaatst en werd de gebruikster nadien niet verteld dat de snelheid was begrensd.

Volgens het onderhoudsbedrijf kwam de opdracht om de begrenzer te plaatsen van de gemeente. De Sociale Dienst Drechtsteden bevestigt dit en laat aan het AD weten dat het begrenzen van scootmobielen al anderhalf jaar gaande is. “Een scootmobiel is bedoeld als vervanging van lopen. Dan is 12 kilometer nog een flinke snelheid. Wij hebben er als eigenaar ook belang bij dat die scootmobielen heel blijven.”