Politiek

Bonusquote: Telegraaf interviewt Ebru Umar

12-05-2016 08:58

 

Hoe geheim was uw terugkeer als minister Koenders zelf dinsdagavond bekend maakte dat u op het vliegtuig naar Nederland zat?

Tja, mijn terugkeer moest kennelijk het feestje van Buitenlandse Zaken worden. Zij wilden ermee scoren, dus zij hebben dat bekend gemaakt. Daar was ik niet over ingelicht

ik wil dat die lui ophouden met mij bedreigen. Mensen bedreigen is niet normaal. Het wordt tijd dat we daar eens met zijn allen bij stil staan. En waarom zou iemand mij bedreigen? Ik ben toch geen moordenaar of crimineel?

eerlijk gezegd denk ik niet dat het verstandig is om terug te gaan naar mijn huis in Amsterdam-West, zeker niet na die inbraak tijdens mijn landarrest. Ik heb het huis al te huur aangeboden.

Er zijn ook veel autochtone Nederlanders die uw toon als columnist te hard vinden als het gaat om het integratiedebat. Begrijpt u dat?

Het gevolg daarvan is dat we nu een schisma in de samenleving zien. Er bestaat een parallelle samenleving die zich afzijdig houdt van Nederland. Kijk naar al die vluchtelingen die hiernaar toe komen. Die gaan echt niet meer terug. Je moet eisen stellen aan deze mensen en niet investeren in hun eigen taal en cultuur en ondertussen toestaan dat ze samenklitten. Want dat is waarom die Nederturken zich van Nederland afkeren.”

 

Interview du jour met Ebru Umar in kwaliteitscourant De Telegraaf.