Ondernemen & zzp

Schoonheidsspecialistes zijn boos, willen blijven laseren zonder medische scholing

23-05-2016 10:55

In een uiterst warrig opgesteld persbericht maken boze schoonheidsspecialistes bezwaar tegen de plannen van Minister Schippers om van bepaalde behandelingen een zogeheten ‘voorbehouden handeling’ te maken. Behandelingen met lasers en lichtimpuls-ontharing mogen dan alleen worden uitgevoerd door bevoegde zorgverleners.

Slecht nieuws voor de professionele zalfjessmeerders, want zij zijn niet medisch geschoold maar werken in hun salons vaak wel met dergelijke technieken. Minister Schippers vindt dit echter niet verantwoord. ““Bij ondeskundig gebruik kunnen ernstige complicaties optreden zoals het verbranden van de huid of pigmentverkleuring. Ik kies dan ook voor patiëntveiligheid en kwaliteit”. Een laserapparaat is zo te koop en iedereen kan een salon openen om ermee te werken.

De beroepsvereniging van schoonheidsspecialisten ANBOS is dus boos, zij stellen dat de bij hen aangesloten ‘huidprofessionals’ een cruciale rol spelen in de preventie en het tijdig signaleren van medische huidklachten. Waarom de mee-eter-preventiewerkers per se onbevoegd met lasers in de weer moeten en wat daarbij het voordeel van de consument is, is niet duidelijk. Stelt u prijs op het nuken van uw overtollige beharing door een niet-medisch geschoolde ‘huidprofessional’, dan kunt u hier de petitie tekenen.