Policorwatch: terreurcomplot schuld van islamofobie, volgens mensenrechtenhippie

04-06-2016 10:48

Lastig, niet, dat moslims niet alleen bovengemiddeld vaak uit naam van hun mooie geloof dood en terreur zaaien, maar dat ook hun geloofsgenootjes hun muil niet opentrekken als ze lucht krijgen van die plannen? Of verzwijgen dat er een terrorist in hun midden woont? Welnu, dat komt, lieve Westerlingetjes, door uw islamofobie.

We willen dat ze (moslims, AN) zich comfortabel genoeg voelen om verdachte activiteiten te melden bij de politie. Maar islamofobie doet het tegenovergestelde. Mensen die voelen dat ze niet kunnen vertrouwen op de politie, dat ze zelf met achterdocht worden beschouwd als zij hun zorgen delen, zullen zwijgen.

Zegt Ken Roth, de baas van Human Rights Watch, dus is het zo. Hij sprak deze woorden (Wat te doen tegen xenofobie en bangmakerij, LOL) saillant genoeg uit in Parijs, waar onlangs meer dan honderd mensen omkwamen bij islamitische bloedbaden. Een van de daders, Saleh Abdeslam, kon zich de weken daarna schuilhouden in Molenbeek, Brussel, onder dekking van de lokale medemoslims uw islamofobie.

In het verder blaartrekkende jeukbetoog is het één en al lauw verbroederingscliché wat de klok slaat, en natuurlijk valt die prachtige wereldgodsdienst islam he-le-maal niets te verwijten. Het ligt echt allemaal aan “beperkte banen en opleidingsmogelijkheden, discriminatie door de politie, een gevoel van niet echt door de samenleving te worden geaccepteerd” dat wij hier zitten opgescheept met anti-westers gajes dat alles met een ander wereldbeeld in submissie wil dwingen, desnoods met geweld, op grote (Parijs) en kleine (Amersfoortse schoolpleinterreur) schaal.

Maargoed, laten we de verbinding zoeken, zoals deze verdwaasde fatsoenshippie in dienst van Soros-vehikel Human Rights Watch zo graag wil. Met zijn laatste alinea kan eenieder het eens zijn:

Als we een wereld willen die is opgebouwd rond de waarden van de mensenrechten, kunnen we die niet zomaar voor lief nemen. Er is een dringende noodzaak voor ons allemaal om deze te verdedigen. En ieder van ons moet zijn of haar aandeel leveren.

Alleen verschillen we van mening over de manier waaróp en waartégen we onze mensenrechten willen verdedigen. Mijn idee zou zijn: islamitische normen, wetten en waarden geen millimeter ruimte geven buiten de privélevens van moslims, nooit toegeven aan hun eisen en niet buigen voor terreur. Oh, en natuurlijk gewoon de schuld voor bloedbaden en het verborgen houden van de daders daar leggen waar hij hoort: bij het onwelwillende deel der moslimgemeenschap. Aan islamofobie kan het niet liggen want dat is, net als allah, een ziek verzinsel dat in het Vrije Westen geen legitimiteit zou moeten hebben.