Politiek

Oh ironie: Commentaar van Van der Steur op concept-brief Teevendeal is zoek

08-06-2016 14:26

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) kan de tweede versie van een concept-brief over de Teevendeal niet terugvinden. Dat schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer. Maandag stuurde hij de conceptbrief met zijn commentaar aan de Kamer. D66-Kamerlid Kees Verhoeven vroeg dinsdag om de overige versies. Maar Van der Steur kan deze niet terugvinden.

Van der Steur schrijft:

 

“Naar aanleiding van het verzoek van het Kamerlid Verhoeven is gezocht naar een versie(s) van de Kamerbrief met aantekeningen van het Kamerlid Van der Steur, gestuurd tussen 28 mei en 2 juni. Aangezien deze versie(s) de directeur-generaal rechtspleging en rechtshandhaving nooit heeft bereikt kon deze versie(s) alleen met een ‘restore’ van de mailbox van de toenmalig politiek assistent worden achterhaald. De ‘restore’ over het jaar 2014 is uitgevoerd en heeft niets opgeleverd.”

 

De Tweede Kamer debatteert woensdag over het tweede rapport van de Commissie Oosting over de Teevendeal en de zoektocht naar het ‘bonnetje’. Maar het parlement heeft ook Van der Steur zélf in het vizier vanwege zijn grote invloed die hij als Kamerlid had op een brief aan de Kamer van toenmalig minister Ivo Opstelten over de Teeven-deal.

Lees ook

Teeven-deal – Chaos bij Justitie te groot voor een doofpot