Bonusquote: Turk beschrijft zijn ervaring met NederTurken (spoiler: er zit veel dom tuig tussen)

09-06-2016 12:07

Schrijver Celal Altuntas is Nederlander. Dus maakt hij af en toe gebruik van het recht op vrije meningsuiting dat wij Nederlanders hebben, om zijn mening te uiten. En dat MAG helemaal niet van een deel van de NederTurkjes, zoals Ebru Umar en ondergetekende ook weleens hebben ondervonden. Sommige NederTurken worden daar heel woest en agressief van en zien dan zelf niet meer hoe hypocriet ze bezig zijn: iemand zonder ook maar één inhoudelijk argument helemaal de moeder verwensen onder bescherming van onze vrijheid van meningsuiting, maar wel vinden dat de ander zijn bek moet houden.

In dit magistrale stukje bijt Altuntas van zich af en legt uit waarom hij wél, en de dreigturk geen ‘kut-Hollander’ is.

Ja, ik ben een van die kut-Hollanders, en jij? Ja, ik doe er niet aan mee Nederland onveilig te maken, en jij? Ik strijd ervoor om mijn plek te creëren, en jij? Ik wil iets terugdoen voor dit mooie land, en jij? Ik bedreig mensen niet omdat ze kritisch zijn, en jij? Ik stel me niet als slachtoffer op en maak geen onderscheid tussen zwart, wit, moslim, homo, hetero of christen, en jij? Ik zie Nederland als mijn thuisland, en jij?

Ziet u?

Je kunt niet alleen blijven profiteren en je vervolgens als een gast te gedragen en te verwachten dat al die inwoners van de veilige haven zich aan jou gaan aanpassen.

Joe, duidelijk. Het zal nog lastig worden voor D66-oïde racismeroepers om dit zonder enige onderbouwing van tafel te vegen als ‘xenofobie’ of ‘racisme’.