Achtergrond

Natuur blijkt supergemeen, overheid doet NIETS

14-06-2016 13:38

Waarom blijft de overheid mensen maar blootstellen aan natuur? Waar blijven de campagnes en waarschuwingsborden, waarom komt er bij iedere plant en insect niet een bijsluiter, netjes door ambtenaren aan een twijg of pootje geknoopt? Nu zijn de kinderen van Zamarrah Kok dus slachtoffer van berenklauw, een plant waarvan iedereen weet dat het een gemenerd is niet bekend is dat ze graag kinderen met buitenissige namen lusten. Zamarrah is dus nu terecht woedend op de overheid want het is uiteraard aan de overheid om het gezond verstand van de burger te zijn.

Zo zou de overheid moeten waarschuwen dat men Klitaemnestra en Rembrandt nimmer alleen mag laten met een nestje pofadders. Het is een gotspe dat de overheid geen poot uitsteekt om Xanadu en Blarkh te behoeden voor contact met bospaden, waarin, zoals bijna niemand weet, verraderlijke kuilen kunnen zitten waar ze in kunnen struikelen. Het niet uitvoerig campagnevoeren voor awareness van de giftigheid van oleanders doet welhaast een doofpot vermoeden, wíl Den Haag soms graag dat Zomer en Splynter op de EHBO belanden ofzo?

Nu was Zamarrah dus gedwongen om foto’s van haar verschroeide kroost in de media te brengen. Iets waar de jongens haar enorm dankbaar voor zullen zijn als zij de puberteit hebben bereikt, want ze hebben zo toch maar geholpen een open deur in te trappen kinderen van andere nooit zelf nadenkende moekes te beschermen.

De enige goede berenklauw is de variant die met uiringen in de vitrine van de snackbar ligt, maar dáár waarschuwt de overheid wel tegen, in anti-vetzuchtcampagnes. Ik stel voor dat wij, Bezorgde Moeders van Nederland, met elkaar in een whatsappgroep gaan en een werkgroepje maken om de overheid te adviseren in hoe zo veel mogelijk vóór ons te zorgen, denken en betuttelen om onze Lenthe, Dark, Fee, Zilver, Fnurk, Achilles, Shogun, Las, Tess, Flynn, Bickel en Kramp te beschermen tegen iedere vorm van ongemak en kwetsuur. Om te beginnen zouden mensen eens moeten weten dat je beter helemaal niet in een roestige spijker kan gaan staan, is er nog een hoop te verbeteren aan de awareness omtrent het mee naar bed nemen van wespennesten en wie heeft de overheid ooit gehoord over de gevaren van het tongzoenen met vleermuizen? Precies. Axie. Nu. Voor onze kinderen.

Wij parafraseren de dichter Bloem (niet plukken of consumeren, anders leer je maar zelf nadenken), ter verlichting van dit Leed:

Natuur is voor tevredenen of legen
En dan, wat is verstand nog in dit land?
Een overheidscampagne, waarschuwingen voor of tegen
Een stukje domheid, geschreven in een krant

Beeld cc Wikmedia commons, een nazibloem