Regio

Autobrandenwatch: wéér auto’s in Ede afgebrand

22-06-2016 11:56

Nee, de politie kan er maar niets tegen beginnen en zelfs de gemeente is nog geeneens begonnen met burgertje sussen door beloftes van ‘preventief cameratoezicht’ of ‘extra surveilleren’. Dus voorlopig mag de automobielbezitter in Ede ofwel een beveiligde garage zoeken ofwel elke ochtend hopen dat het karretje nog heel is.

Want de tsunami van autobranden in Ede (bekend van reljeugd in Veldhuizen) blijft de wanhopige autobezitters overspoelen.

In de nacht van dinsdag op woensdag gingen aldaar wéér twee auto’s in vlammen op. En wéér mag men uitgaan van brandstichting: bij één van de auto’s zou een aanmaakblokje zijn gevonden onder het voorwiel.

Schrale troost voor autorijdend Ede is misschien dat Ede niet alleen staat qua autofikken (gedeelde smart is halve smart, waarbij we met ‘smart’ dus niet dat kekke autootje bedoelen want die heet ‘Smart’). Want ook in Tiel ging een auto in de hens en zelfs in het landelijk gelegen Zeeuwsche Kilsluis moest een autobezitter per crematie afscheid nemen van zijn bolide.

RIP.