Nu ook ruiten woningen gestenigd in Almeerse Kruidenwijk

22-06-2016 12:23

Behalve Connexxion-bussen zijn nu ook ruiten van woningen in de gezellige Almeerse Kruidenwijk het slachtoffer van steniging door ‘jongeren’ (voor Trouw-lezers: ‘Boefjes’). De afgelopen dagen zijn er reeds twee ruiten van woningen gesneuveld, meldt de Telegraaf.

Eén van de bewoners die een glaszetter moest laten komen denkt dat het ingooien van zijn ruit een wraakactie is. De man hielp namelijk bij de arrestaties van ‘jongeren’ die een bus hadden bekogeld, zo bevestigt de politie aan de Telegraaf.

“Ik heb nu dertig man achter mij aan heb die wraak zweren. Ik zit nu elke avond beneden te wachten, want heb het gevoel dat ze alsnog naar mijn huis komen”, aldus het slachtoffer dat bang is in zijn eigen woning.

Signalement

Opmerkelijk: ook deze keer is er wederom geen signalement van de ‘jongeren’. Dat is opvallend omdat bewoners blijven beweren dat het om ‘Marokkaanse jongeren’ gaat (maar dat zullen dan wel ‘racisten’ zijn), terwijl zowel politie als gemeente telkens maar geen signalement lijkt te willen geven en de nadruk leggen op ‘jongeren’.

Daadkrachtige burgemeester

Ook opmerkelijk is het dat deze wijkterreur nu toch zo ontspoort. De daadkrachtige burgemeester van Almere Weerwind (D66) zou immers de problemen met deze ‘jongeren’ (waarvan hij wist wie het waren) als sneeuw voor de zon laten verdwijnen: hij ging met de ‘jongeren’ en hun ouders een ‘stevig gesprek’ aan.

De ‘jongeren’ die deze ruiten hebben ingegooid zullen dan ook wel hele andere ‘jongeren’ zijn. Daar schijnen ze er sowieso heel veel van te hebben in Almere, ‘jongeren’.

 

Lees ook: Ondertussen, in de hel die Connexxion-bus Almere heet.

Lees ook: Almere Faunabuurt: ‘Even een Israëlische vlag ophangen kan dus ook al niet meer’.

Lees ook: Stenen gooien in Almere: busruiten zetten aan tot discriminatie.

Lees ook: Politie en gemeente weten nog helemaal niets over stenengooiers Almere.

Lees ook: Iedereen in Kruidenwijk Almere doodsbang voor terreur Marokkaanse jongeren.

Lees ook: Burgers Almere durven niets te zeggen uit angst voor repressailes.