Opinie

Amsterdamse media negeren nieuws over beroving Ebru Umar

27-06-2016 15:58

De Amsterdamse nieuwsmedia Het Parool en AT5 hebben zowel zondagavond als maandagmorgen het nieuws dat de voorheen Amsterdamse columniste Ebru Umar tijdens haar verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam door Marokkaanse jongeren werd beroofd van haar mobiele telefoon volkomen genegeerd. Andere media namen dit nieuws wel gewoon over, al blijft het bij TMG en Geenstijl. En dat terwijl de vaderlandse nieuwsmedia gretig alles over Umar optikten toen zij in Turkije door de innig met de democratische EU samenwerkende dictator en mensenrechtenschender Erdogan werd opgepakt en lange tijd werd vastgehouden in Turkije omdat zij het had gewaagd iets in het Nederlands te twitteren.

Toen Umar in Turkije vastzat werd er ingebroken in haar huis te Amsterdam. Ook werd er haatteksten in haar huis achtergelaten.

Omdat het hierdoor te onveilig was geworden in haar woning te Amsterdam moest Umar enige tijd elders verblijven alvorens haar, toevallig daarvoor al gekochte, huis in Rotterdam gereed was gemaakt voor bewoning.

Geen grip op criminaliteit

Dat Umar uitgerekend tijdens haar verhuizing door Marokkaanse jongeren is aangevallen en beroofd van haar telefoon is typerend en veelzeggend over de groeiende onveiligheid in Amsterdam, de onophoudelijke Amsterdamse problematiek met criminele Marokkaanse jongeren en het steeds maar weer uiterst belabberde veiligheidsbeleid van de Amsterdamse burgemeester, politie en justitie.

Het begint er steeds meer op te lijken dat er geen enkele grip meer is op criminaliteit in Amsterdam, of dit nou gaat om liquidaties met zware automatische aanvalswapens op klaarlichte dag, de tsunami van woninginbraken of het onophoudelijke zware straatgeweld danwel autobrandstichting en terreur door jeugdbendes.

Dit zal dan ook de belangrijkste reden zijn dat de als uiterst links en zeer politiek correct bekend staande gegarandeerd non-objectieve ‘de boel bij elkaar houden’-nieuwsmedia AT5 en Parool weigeren aandacht te besteden aan dit zoveelste geval van ernstige criminaliteit en straathaat.

Regenboogemoji’s

Liever besteden dit soort media aandacht aan ‘discriminatie’ (het liefst middels een als nieuws gebracht door Marcel Wiegman geschreven extreem links opiniestuk op de voorpagina), ‘racisme’, ‘de kloof tussen arm en rijk (schuld van rijk)’, ‘zielige mensen’, ‘slachtoffers’, alle andere onvervalste PvdA-propaganda of geven ze serieus een podium aan verwarde hobbyfatsoenlijken die zich opwinden over het feit dat er geen ‘regenboogemoji’s‘ bestaan op twitter.

Zowel Parool als AT5 liggen overigens al jaren op sterven, zoals gebruikelijk is bij oud mediale instituten die weigeren de realiteit te erkennen, en bestaan alleen nog bij de gratie van overheidssubsidie of welwillende eigenaren die bereid zijn verlies te lijden teneinde het orkest op de Titanic tot op het einde te kunnen laten doorspelen.