Politiek

OM wil Joris Demmink niet verder vervolgen voor kindermisbruik

30-06-2016 13:53

 

Het OM ziet af van verdere vervolging van oud-topambtenaar van justitie Joris Demmink. Volgens het OM heeft het onderzoek ‘behalve eerdere aangiften’ geen nieuw bewijsmateriaal opgeleverd.

Het OM:

“In het strafrechtelijk onderzoek is geen bevestiging gevonden van de eerder gedane aangiften. De conclusie van het OM luidt dat het minutieus uitgevoerde onderzoek geen enkel belastend materiaal heeft opgeleverd voor betrokkenheid van Demmink bij de beweerdelijke verkrachtingen”

 

De Rijksrecherche deed onderzoek naar de betrokkenheid van Demmink bij de verkrachting in de jaren 1995-1997 van twee, destijds minderjarige jongens in Turkije. De onderzoeksrechter deed volgens justitie ,,uitvoerig onderzoek” door getuigen te ondervragen en documenten te laten onderzoeken. Ook heeft deze rechter-commissaris Demmink zelf verhoord. Het OM: ,,Onze conclusie luidt dat het minutieus uitgevoerde onderzoek geen enkel belastend materiaal heeft opgeleverd voor betrokkenheid van Demmink bij de beweerde verkrachtingen.”

Ook zijn er rechtshulpverzoeken gedaan aan Turkije om hulp te krijgen bij het onderzoek. De Turken hebben geweigerd hier aan mee te werken.

 

Anp/tpo