18-jarige vrouw op pony belaagd door 7 mannen in Oude Pekela

09-07-2016 13:17

Een 18-jarige vrouw op een pony zou de afgelopen week in Oude Pekela (Groningen) zijn belaagd door zeven mannen. Dat blijkt nu uit verklaringen aan Het Dagblad van het Noorden. Het voorval zou voor veel onrust hebben gezorgd in Pekela en Veendam. De jonge vrouw verklaart dat het ging om mannen “met een donkere huidskleur”, die geen Nederlands spraken. De paardrijdster heeft op haar pony kunnen ontkomen, nadat de lieden haar van haar rijdier af probeerden te halen.

‘Flinke trap verkocht’

De vrouw reed alleen en werd gevolgd door een man op een fiets, waardoor zij zich nogal ongemakkelijk voelde. Verderop werd ze tegengehouden door een groepje mannen die uit de bossen opdoken. Zeven man zouden haar daarna van de pony hebben proberen te trekken. “Mijn pony steigerde en heeft een van hen nog een flinke trap verkocht”, zo zegt ze tegen het dagblad. In een facebookbericht, dat later ook los veel is gedeeld, spreekt de vrouw van mannen van “Irakese/Syrische afkomst”, dat meldt Prachtig Pekela.

De politie neemt de zaak hoog op, maar heeft nog geen aanwijzingen wie de daders zijn. Het zou kunnen dat ze uit het azc van Pekela komen, maar dat is nog niet duidelijk. Burgemeester Kuin is naar eigen zeggen direct in overleg gegaan met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de politie. “Mogelijk gaat het om illegale vluchtelingen”, zo zegt hij. De vrouw benadrukt “niets tegen buitenlanders of asielzoekers te hebben”.

pekela screenshot

Titelfoto is niet het heldhaftige dier in kwestie