Binnenland

Ontvoerde Essabaouni slachtoffer persoonsverwisseling, neef is bekend uit drugshandel

11-07-2016 11:42

De sinds donderdag vermiste 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Slotervaart lijkt per vergissing te zijn ontvoerd. Hij werd vermoedelijk aangezien voor zijn neef Mohammed, in wiens auto hij reed, meldt Het Parool.

Zakenrelatie uit de drugshandel

De neef van Soufyan is een zakenrelatie uit de drugshandel van de dinsdag ontvoerde 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer. De twee ontvoerde mannen zijn nog altijd spoorloos.

Soufyan Essabaouni, teamleider van een Albert Heijn in Amsterdam-Zuid, kwam donderdag 7 juli kort na middernacht aan op een parkeerterrein in Zwanenburg in de zwarte Audi A1 van zijn neef. Daar zou hij zijn klemgereden door een witte Seat Leon. Hij vluchtte zijn auto uit, waarna zijn belagers begonnen te schieten, zo zou te zien zijn op beelden van bewakingscamera’s. De mannen verdwenen uit beeld, waardoor onduidelijk is of Essabaouni is geraakt.

De ontvoering van Essabaouni leidde tot grote verbazing, omdat het bekend stond als een jongen die een keurig leven leidde. Naar nu blijkt was zijn neef het meest waarschijnlijke eigenlijke doelwit.

(TPO/ANP)