Regio

Wéér NS-medewerkers mishandeld, bespuugd, uitgescholden, als oud vuil behandeld

01-08-2016 11:59

Een 46-jarige man uit Den Haag en een 26-jarige Antwerpenaar zijn zondagavond aangehouden op het station van Roosendaal voor het belagen van beveiligers van de NS. De politie liet maandag weten dat de Antwerpenaar is opgepakt wegens mishandeling. De Hagenaar is aangehouden voor het bespuwen en uitschelden van beveiligers.

De Antwerpenaar reisde in beschonken toestand en zonder geldig vervoerbewijs in de trein van Rotterdam naar Roosendaal. Na controle door de conducteur moest hij onder begeleiding van beveiligers de trein verlaten. De man stribbelde tegen en schopte de beveiligers meerdere keren. Bij één van de beveiligers trok hij ook een pluk haar uit het hoofd.

Het andere incident had plaats op het station van Roosendaal. Enkele andere beveiligers van de NS werden daar zonder duidelijke aanleiding uitgescholden en bespuwd door een Hagenaar. Daarna namen agenten de man mee naar het politiebureau. De man werd in een politiecel gezet. Uit protest plaste hij die onder. Daarvoor heeft hij een boete gekregen. De beveiligers van de NS hebben aangifte gedaan van belediging.

Anp