Binnenland

Klikformulier en -twitteraccount om NederTurkse Gülenisten te verraden

19-08-2016 14:23

De spanningen tussen NederTurkse Erdogan- en Gülenaanhangers lopen verder op, nu er een Twitteraccount en website in de lucht zijn waarop Erdoganaanhangers worden opgeroepen Gülenisten aan te geven.

Via deze twitter account kan iedereen een bijdrage leveren aan de bestrijding van de GULEN terreurgroep (FETO). Doe mee en red levens! #TeroristGulen #Feto

De Gülenisten worden terroristen genoemd, en de hoofdredacteur en twee journalisten van ZamanVandaag worden met naam en toenaam geduid als ‘de Media tak van de Gulen terreurgroep #Feto.’ Cerit maakt er geen geheim van een bewonderaar van Fethullah Gülen te zijn.

De hetze van Erdogan tegen Gülen vindt dus navolging in Nederland. Erdogan beschuldigt Fethullah Gülen en zijn aanhangers er van achter de mislukte coup te zitten, sindsdien is het ook in Nederland onrustig in de Turkse gemeenschap. Er is sprake van geweld en dreiging tegen Gülenisten, er circuleren zwarte lijsten om bedrijven die worden gerund door Gülenisten te boycotten en zelfs op scholen wordt gevreesd voor confrontaties.

Het Twitteraccount verwijst naar een site waarop een kant-en-klaar klikformulier ingevuld kan worden.