Binnenland

Alarm om onveilige puinhoop TBS-kliniek Eindhoven, directie weet er van

01-09-2016 13:44

Omroep Brabant meldt grote misstanden bij TBS-kliniek Woenselse Poort in Eindhoven. Ook CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg ontving alarmerende getuigenissen over de kliniek. Het CDA, de PVV en de SP vinden de situatie onhoudbaar en eisen een onderhoud met verantwoordelijk staatssecretaris Dijkhoff (Justitie).

Volgens ettelijke klokkenluiders (ex-cliënten, medewerkers, advocaten) is er van alles mis in Woenselse Poort. Er zou sprake zijn van “grootschalig drugsgebruik, intimidatie, onvoldoende toezicht en liefdesrelaties tussen personeel en cliënten.” Een vrouw zou een zelfmoordpoging ternauwernood hebben overleefd en het personeel is streng geïnstrueerd om niet met de media te praten.

Omroep Brabant heeft hier een themapagina met een overzicht van alle getuigenissen.

Er zijn ook bronnen rond de kliniek die zich niet herkennen in dit beeld. En vanzelfsprekend ontkent ook de directie van kliniek in alle toonaarden: “Die signalen hebben wij niet ontvangen. Er is sprake van normale gezagsverhoudingen en een professionele werkrelatie met de cliënten. Uiteraard tolereren we dergelijke praktijken niet.”

Maargoed, dat zouden wij ook zeggen als we met mensenlevens speelden om een sociaal experiment gebaseerd op het concept ‘tweede kansen voor daders en fuck slachtoffers’ te beschermen tegen kritiek.