Politiek

Paul Tang (PvdA Europarlement) wil misschien PvdA-lijsttrekker worden

02-09-2016 11:51

De leider van de PvdA in het Europees parlement, Paul Tang, overweegt zich in de strijd te gooien voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Een woordvoerder van hem bevestigt berichtgeving hierover in de Volkskrant van vrijdag.

Eerder meldde minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al na te denken over het lijsttrekkerschap. Diederik Samsom wil de kar opnieuw gaan trekken voor de PvdA bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer die voor maart gepland staan.

Tang zegt in de krant te vrezen dat het “linkse geluid” van de partij onvoldoende gehoord zal worden als het een tweestrijd wordt tussen Samsom en Asscher. Hij denkt dat ze niet genoeg afstand kunnen nemen van het huidige kabinetsbeleid.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is onder de kiezers populair, maar hij wil niet meedoen als Samsom zich opnieuw kandidaat stelt.

Bij de PvdA kunnen zich tot en met 24 oktober kandidaten voor het lijsttrekkerschap melden. Een maand later volgt een ledenraadpleging (als er meerdere kandidaten zijn) waarvan het resultaat op 9 december bekend wordt gemaakt.

Anp