Binnenland

Helft Nederlandse boetes voor illegale taxi’s uitgedeeld in Amsterdam

15-09-2016 18:09

Uit cijfers van taxibranche-vakblad TaxiPro blijkt dat ruim de helft van de boetes voor de zogenaamde snorders, illegale taxi’s, in Amsterdam wordt uitgedeeld.

Dit is, gezien de Amsterdamse geschiedenis met taxi-oorlogen en taxichauffeurs die wachtende klanten doodslaan en oja, snorders die toeristen gijzelen om ze af te persen, bijzonder verrassend nieuws. Dat Schiphol bij Amsterdam ligt en dat derhalve prooien die de weg en de taal niet kennen allemaal naar Amsterdam willen, zal deze verdeling van boetes allicht hebben beïnvloed.

In totaal werden tussen medio 2012 en juli dit jaar 358 processen-verbaal opgemaakt voor illegaal taxivervoer in ons land. Daarvan ging het in 207 gevallen om Amsterdamse snorders, aldus TaxiPro, dat zich baseert op cijfers van de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Voor meer informatie verwijzen wij u dus naar TaxiPro. Of boek een legale taxi en maak een praatje met de chauffeur, iedere taxichauffeur die lijdt onder broodroof en een onverdiend maffioos imago zal u terstond terwille zijn om u van een gedetailleerde klaagzang te voorzien inzake De Hoge Heren In Den Haag, Die Ratten Van Uber en/of Iedere Buitenlander Met Een Mercedes Is Maar Taxichauffeur Tegenwoordig.