Politiek

Retro-bonusquote: Zaanse PvdA-burgemeester Faber vindt kritiek van burgers ‘enig’

16-09-2016 12:03

Uit de oude doos: een interviewtje uit een Zaanse streekcourant met burgemeester Geke Faber, ter gelegenheid van haar aantreden in 2007. Faber(babyboomer, PvdA, beroepsregent), inmiddels bekend om het totaal laten escaleren van de problemen in de Zaanse wijk Poelenburg, leek er zin in te hebben.

 

“Naast zeer enthousiast, is ze niet bang voor kritiek vanuit de bevolking. Sterker nog, dat vindt zij ‘enig’.”

 

En die kritiek dan naast je neerleggen en jarenlang wegkijken voor problemen, dat is ook dólletjes! Gewoon blijven zitten na kamerbreed totaalfalen? Déksels leuk!

 

“Ik hoop dat Zaanstad een dynamische gemeente blijft en dat de burgers zeggen: ‘Leuk, er gebeurt wat!'”

 

Eerlijk is eerlijk, geen Zaankanter die zal ontkennen dat er wat gebeurt. Te betwijfelen valt echter of de burgers het woordje ‘leuk’ in die context in de mond zullen nemen.

 

“Dat is het leukste van burgemeester zijn: je staat zeer dicht bij de burger.”

 

LOL! Een PvdA-bestuurder, dicht bij de burger? Als ze Poelenburg bezoekt en zichzelf wél met voldoende politie laat omringen, misschien dat ze dan redelijk dicht bij een agent in burger staat ja.

 

“Beslissingen die je maakt, raken de inwoners direct.”

 

Oh dus dat wist ze wél? En dan toch jarenlang wegkijken. Goh. Eieren, die raken sommige inwoners ook direct. Nouja, de burgemeester heeft sowieso aangekondigd per 1 december te stoppen. Haar vertrek had zij al aangekondigd voordat er opeens landelijke media-aandacht was voor de ontspoorde situatie in Poelenburg. Vermoedelijk gokte zij er op dat zij de problemen tot haar aftreden wel onder de pet kon houden en dat haar opvolger met de ellende zou komen te zitten. Faber (PvdA) aanvaardt niet de politieke consequenties van haar falen, maar, schrale troost: zij zal wel (op het nippertje) de boeken in gaan als de Zaanse Faalburgemeester, bekend van de Tuigvlogger-rellen.

 

Bron: Zaans Dagblad

 

14333135_1292315207469769_4402049299607032885_n