Binnenland

Nabestaanden Mitch Henriquez: ‘OM maakte verkeerde keuzes op cruciale momenten’

19-09-2016 14:34

De nabestaanden van Mitch Henriquez menen dat er in het onderzoek naar het overlijden van Henriquez op een aantal cruciale momenten verkeerde keuzes zijn gemaakt. De familie meent dat een veroordeling voor doodslag op basis van het dossier wel degelijk tot de mogelijkheden zou moeten behoren en betreurt het dat het Openbaar Ministerie (OM) die visie niet deelt. Dit laat hun advocaat Richard Korver weten.

het OM heeft weliswaar doodslag voor de verdachten ten laste gelegd, maar heeft al aangegeven bij de huidige stand van het onderzoek vrijspraak te zullen eisen.

De nabestaanden van Henriquez menen dat een veroordeling voor doodslag op basis van het dossier wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

Wel zijn de nabestaan blij dat het OM spreekt van doodslag. Dit zorgt er namelijk voor dat zij middels hun spreekrecht aan de Rechtbank duidelijk kunnen maken waarom zij  denken dat er wel degelijk sprake is van doodslag.

Verder menen de nabestaanden dat alle agenten hadden moeten weigeren om Henriquez in een politiebus te vervoeren. Het was immers duidelijk dat hij buiten bewustzijn was. De ambtsinstructies schrijven dan voor dat een ambulance moet worden opgeroepen. De moeder, zussen en neef van Henriquez menen dat ook daarvoor vervolgd zou moeten worden. Het OM heeft laten weten dat niet te zullen doen.

Ook is er door de nabestaanden aangifte gedaan van meineed. Het OM heeft ervoor gekozen daar op dit moment nog geen vervolgingsbeslissing over te nemen.

 

Infographic gemaakt door Emiel de Jager van Anytime.

infographic-zaak-mitch-henriquez