Opinie

Daders steekpartij Amsterdam (‘donkere mannen’) mogelijk straatrovers

20-09-2016 12:30

De steekpartij maandagavond om 21:30 uur op de drukke Damstraat in het centrum van de ‘gezellige’ en ‘sfeervolle’ wereldstad Disneyland Amsterdam (waar het volgens de PvdA-burgemeester ‘best goed gaat‘) is mogelijk een uit de hand gelopen beroving. Nadat de 46-jarige toerist die met familieleden langs de Amstel liep zijn geld niet wilde afgeven aan ‘donkere mannen‘ werd hij neergestoken. Eén van de ‘donkere mannen’ begon vervolgens om zich heen te steken en probeerde willekeurige mensen neer te steken, meldt de Telegraaf.

De daders, twee mannen van 26 jaar oud, zijn kort daarna door de politie opgepakt.

Het is nog onduidelijk hoe het met het slachtoffer gaat. Ook is niet bekend of de ‘donkere mannen’ gehoor geven aan de oproep van burgemeester Van der Laan (PvdA) en zondag ook meelopen in de ‘mars voor diversiteit’.

Tsunami van steekpartijen

De ‘gezellige’ en ‘sfeervolle’ Wereldstad Disneyland Amsterdam wordt de laatste tijd overspoelt door een tsunami aan steekpartijen waarbij willekeurige burgers het slachtoffer zijn. In 2015 werd in de Pijp de 91-jarige oma Toni doodgestoken door een gestoorde Iraanse jongen. Hij had oma Toni als willekeurig slachtoffer gekozen en wilde door het neersteken van een willekeurig persoon ‘wraak nemen op zijn vader’.

In januari 2016 overleefde architect Marcel van der Schalk ternauwernood een aanslag met een groot mes. Een Italiaanse toerist stak Van der Schalk gewoon zomaar voor de lol neer op de sjieke Keizersgracht. De dader was psychotisch en werd daarom ontoerekeningsvatbaar verklaard waardoor hij geen straf krijgt. Hij wordt teruggestuurd naar Italië met een verplichte behandeling van een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis. Als hij ‘genezen’ wordt verklaard kan hij weer gewoon naar Amsterdam toe komen om opnieuw mensen neer te steken zonder ooit te zijn gestraft.

Afgelopen augustus werden op de Amsterdamse Haarlemmerdijk, vroeger een sjieke buurt maar inmiddels een getto, meerdere mensen voor de lol neergestoken door een ‘verwarde man’. Ook deze slachtoffers werden geheel willekeurig gekozen.

Verder werd eerder op de Dam een dakloze in zijn gezicht gestoken, werden meerdere willekeurige mensen verwond in het centrum, werden diverse mensen voor de lol neergestoken in Zuid en werd in het Vondelpark een willekeurige man neergestoken door een ‘verwarde man’ die zich later met verwondingen heeft gemeld bij het ziekenhuis maar waarover het ziekenhuis geen informatie wil verstrekken wegens ‘beroepsgeheim’. De dader is, uiteraard, nooit gepakt en loopt nog altijd vrij rond, mogelijk op zoek naar een nieuw slachtoffer.

Mars voor diversiteit: alle problemen opgelost!

Maar uiteraard zijn al deze problemen straks verleden tijd dankij de aanstaande ‘Mars voor diversiteit’ (waarvoor de Rotterdamse burgemeester gratis openbaar vervoer inzet op kosten van de belastingbetaler), omdat problemen nou eenmaal altijd als sneeuw voor de zon verdwijnen als je lekker positief doet en laat zien hoeveel je deugt.

Mocht u zelf één van de vele willekeurige slachtoffers worden van iemand die voor de lol mensen neersteekt (en daarvoor nauwelijks zal worden gestraft) in Amsterdam bedenk dan: ‘Het gaat best goed met Amsterdam!’

 

amstelstraat-maarten-brante

Foto: Maarten Brante.