Buitenland

Roemeen Valentin Ion bekent afslachten Ingrid Visser en Lodewijk Severein

03-10-2016 19:26

De Roemeen Valentin Ion heeft de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in mei 2013 doodgeslagen. Dat heeft de 62-jarige verdachte maandagmiddag bekend tijdens de rechtszaak over de dubbele moord in de Spaanse stad Murcia, melden plaatselijke media.

In eerste instantie ontkende de Roemeen dat er sprake was van een vooropgezet plan. “Ik ben niet betaald om ze te vermoorden”, zei hij. “Het liep gewoon zo.”

Even later trok hij dat in en gaf hij toe dat hij wél door hoofdverdachte Juan Cuenca betaald was om het misdrijf te plegen. Ion, die een militaire opleiding heeft, zei dat hij eerst Visser doodde en daarna Severein. Hij deelde daarbij vuistslagen uit en gebruikte een vaas en een glazen asbak. Volgens de Roemeen zou Severein hem eerst geslagen hebben.

Na het doodslaan van Visser en Severein werden de lijken onder andere met een bijl en een cirkelzaag in stukken gehakt en gezaagd. De resten werden verpakt in vuilniszakken begraven in een citroenboomgaard.

 

ALLEGED KILLER OF INGRID VISSER AND LODEWIJK SEVERIN APPEARS BEFORE JUDGE

Verdachte Valentin Ion.

SPAIN NETHERLANDS TRIAL

Verdachte Juan Cuenca.

 

SPAIN CRIME JUSTICE

Verdachte Constantin Stan.

SPAIN TRIALS DUTCH VISSER MURDER CASE