Politiek

Mark Rutte (VVD) wil Tweede Kamer weer in als hij geen premier blijft

09-10-2016 10:21

Mocht minister-president Rutte niet herkozen worden als premier, dan wil hij terug de Tweede Kamer in. Dat zei hij vanochtend in het programma WNL Op Zondag (NPO) op Staatszender NPO 1 (NPO). “Het liefst wil ik minister-president blijven, maar mocht de VVD niet in het kabinet komen, dan ga ik de Kamer in”, aldus de premier.

“Natuurlijk, als ik minister-president kan blijven, dan heb ik de positie om de meeste dingen te realiseren. Dus dat wil ik ook graag blijven doen. Maar mijn ambitie voor Nederland is zo sterk dat ik door wil. Ik wil mijn mijn ambities realiseren. Ik wil ze waarmaken”, aldus de minister-president.

Op de vraag of Rutte iedere dag op de televisie te zien is in aanloop naar de verkiezingen antwoordde de premier als volgt: “Nee, de situatie is zo: ik ben hier neergezet als minister-president. Mijn eerste taak is om het land goed te besturen. Er zijn van die pieken waarop je mij als voorman van de partij zult zien. Bijvoorbeeld afgelopen maand toen ik me beschikbaar stelde als lijsttrekker, afgelopen weekend bij de presentatie van het verkiezingsprogramma, en ook straks bij het VVD-congres. Maar verder ben ik 99 procent van de tijd bezig met mijn baan als minister-president.”