Buitenland

Nederland start campagne in Albanië om kansloze asielaanvragen te stoppen

15-10-2016 08:47

Nederland gaat met een campagne in Albanië proberen kansloze asielaanvragen van Albanezen te stoppen, dat schrijft De Telegraaf. Het afgelopen jaar kwamen steeds meer Albanezen deze kant op om asiel aan te vragen. Die aanvraag is, door de veiligheid van het land, echter meestal kansloos. Nederland wil hen er nu in eigen land attent op maken dat ze de moeite niet hoeven doen.

Het afgelopen jaar ontstonden zorgen over de toestroom van Albanezen, en de politiek probeert het tij te keren. De campagne moet de Albanezen duidelijk maken dat er hier geen toekomst voor ze is. Velen verkeren nog in de veronderstelling dat ze flink wat geld meekrijgen als ze worden afgewezen. De campagne zou ze op andere gedachten moeten brengen en moeten voorkomen dat ze überhaupt afreizen.

Klaar met Albanezen

Staatssecretaris van Asielzaken Klaas Dijkhoff (VVD) is ‘eigenlijk wel klaar’ met Albanese asielzoekers. Dat zei hij eerder dit jaar tijdens een debat over asielbeleid in de Tweede Kamer. Hij kondigde toen al aan te gaan kijken hoe de Nederlandse overheid de toestroom vanuit Albanië kon gaan ontmoedigen.