Binnenland

Politie Eindhoven pakt 15-jarige Instagram-horrowclown op wegens opruiing

19-10-2016 16:43

Een vijftienjarige jongen uit Eindhoven is opgepakt voor opruiing via social media. Via Instagram riep hij onder de naam ‘Coco de Clown’ mensen op om naar een winkelcentrum in de Eindhovense wijk Woensel te komen. Dat zorgde sinds vrijdagavond iedere avond voor opstootjes met tientallen jongeren.

De politie moest meerdere keren optreden omdat de jongeren vuurwerk afstaken en met eieren gooiden. Sinds vrijdag zijn behalve de Instagrammer ook vijf andere personen aangehouden voor onder meer baldadigheid en het niet tonen van een identiteitsbewijs. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Horrorclown

De jongen achter het Instagram-account plaatste als profielfoto een zogenoemde ‘horrorclown’. Hij is dinsdagmiddag opgepakt en zit nog vast, laat de politie woensdag weten. Dinsdag waren er geen problemen meer bij de winkels.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat ‘Coco de Clown’ via social media meldde dat hij acte de prĂ©sence zou geven in het winkelcentrum. Alle avonden was er echter geen spoor te vinden van een clown. Wel kwamen er tientallen jongeren naar het winkelcentrum.

(ANP)